Közélet

Hőkamerákkal és helikopterrel a határsértők ellen

Az új rendszer jól vizsgázott, egyetlen éjszaka alatt 22 határsértőt fogtak Tiszasziget közelében.

Éjjel a hőkamera jelezte, hogy Tiszasziget határában egy nagyobb csoport halad az országhatár felé. Az ügyelet azonnal járőröket küldött a helyszínre, valamint felszállt a készenléti rendőrség térségbe vezényelt helikoptere is, melyről jól látható volt, hogy a csoport nyolc tagja beszaladt az ártéri erdőbe. A járőrök itt fogták el a törököket.

Nem sokkal később a rendőrök a helikopter személyzetétől újabb információkat kaptak, további négy határsértőre bukkantak. A koszovóiak a korábban elfogott csoport tagjaitól váltak le.

A hajnal sem telt el esemény nélkül: a hajnali órákban egy autóra lettek figyelmesek a rendőrök, a kocsi a Tisza töltésén gurult. Intézkedés alá akarták vonni, de az gyorsítani kezdett. Végül letért a töltésről, ott sikerült megállítani. A kocsit egy kikindai férfi vezette, aki azért nem akart megállni, mert egy afgán és három pakisztáni határsértőt vitt, akik engedély nélkül léptek a schengeni övezetbe. A sofőr ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás, őrizetbe is vették.

A reggeli órákban a mórahalmi buszállomáson ismét hat illegális migránst vontak intézkedés alá a rendőrök. Velük szemben is idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik