Közélet

Lelőttek két vadászt – egyikük meghalt

A rendőrök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, egy embert előállítottak.

Vadászat közben ért lövés két vadászt péntek délelőtt Szigetvár közelében Magyarlukafa és Vásárosbérc között. Egyikük a helyszínen meghalt, a másik pedig súlyosan megsérült. A sérült vadász telefonon kért segítséget. A rendőrök nagy erőkkel indultak a helyszínre, a körülmények tisztázása jelenleg is tart – tájékoztatta a Hír24-et a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyetese a Hír24-nek elmondta: egy fiatal férfit életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak a Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikájára. A másik vadász életét azonban már nem tudták megmenteni, sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Az MTI úgy értesült, hogy a fiatal férfit a mellkasán érte lövés, a tüdeje sérült meg. Már nincs közvetlen életveszélyben és jó esélye van a felépülésre.

A nyomozók nem messze a helyszíntől elfogtak egy férfit, aki feltehetően rájuk lőtt. Előállítása és kihallgatása  folyamatban van.

Az MTI más bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy a két vadász vadetetőt ment feltölteni, amikor egy elejtett szarvas tetemére bukkant. Nyomára akadtak az orvvadásznak is, akit kérdőre akartak vonni, ezért üldözőbe vették. Az orvadász menekülés közben – feltehetően egy kis kaliberű fegyverből – tüzet nyitott rájuk. A vadászt, aki belehalt sérüléseibe, a mellkasán és a nyakán érte találat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik