Közélet

Halálos tűz Budapesten – anya és gyermeke halt meg

A tűzoltókat egy kormos, maszatos arcú kislány fogadta a folyosón. A padlásfeljáróból kialakított lakásban két holttestet találtak.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek elmondta: szerdán reggel riasztották a tűzoltókat az V. kerületi Bástya utcába, mert egy lakatlan épületben tűz ütött ki. Az első tűzoltókat egy kormos, piszkos kislány fogadta, őt azonnal levitték az épület elé. A tűz oltása közben egy teljesen összeégett holttestet találtak. A lángokat már megfékezték, most a helyszínelés kezdődik – tette hozzá.

A Hír24 úgy tudja, a padlásfeljáróban két holttestet találtak: egy nőét és egy csecsemőét. A 3 év körüli kislány azt mondta, édesanyja és testvére elmentek a boltba, minden bizonnyal sokkos állapotba került, nincs tisztában a történtekkel. Úgy tudni, a kislány enyhe füstmérgezést szenvedett, a mentők ápolják.

Az eddigi információk szerint a 10 négyzetméteres padlásfeljáróban a hajléktalan anya élt két gyermekével. A tűzben a nő és az egyik gyerek halt meg, a kislány kimenekült a lángokból.

A rendőrök lezárták a Bástya utcát, megkezdődött a helyszínelés és a tűzvizsgálat. A legfrissebb információk szerint az árván maradt kislányt a mentők sokkos állapotban vitték kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik