Közélet

Banki sms buktatta le a bosszúálló asszonyt

A nőnek segítője is akadt, aki 200 ezer forintért igazolványt is hamisíttatott magának. A volt férj a pénzfelvételről sms-t kapott, így azonnal értesítette a rendőröket.

A nő és ismerőse elsőként a tatabányai okmányiroda egyik alkalmazottját csapta be sikerrel: a férj eredeti születési anyakönyvi kivonatával új személyit csináltattak. Az iroda alkalmazottjának azonban az okmánynyilvántartóban feltűnt a csalás. Értesítette a tatabányai rendőrséget, így okirattal visszaélés miatt eljárást indítottak az ügyben.

Másnap ugyanezen a kapitányságon maga a volt férj jelent meg: feljelentést tett, mert valaki a bankszámlájáról levett kétmillió forintot. A pénz kivezetéséről a bank értesítette őt sms-ben.

A nyomozók azonnal összerakták a képet: a pénzt az a férfi vehette fel a bankszámláról, aki az ideiglenes személyigazolvány kérte a tatabányai okmányirodából, a vele lévő asszony pedig nem lehet más, mint a volt feleség.

A nyomozók elmentek az asszonyhoz, aki elismerte, hogy egy alkalmi ismerőse 200 ezer forintért vállalta a bűncselekmény elkövetését. A pénzt kedden délelőtt, Budapesten vették fel a bankban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik