Közélet

Rosszkedvből tűz – elfogták a komáromi gyújtogatót

A 26 éves férfinak rossz napja volt, ezért ragadott gyufát és gyújtott tüzet a hajléktalanszállón. A fiatal nem először tett így.

A lángok csütörtök hajnalban csaptak fel a Krízis Hajléktalan Szálló melléképületében. Könyvek, ágyneműk, ruhák és szivacsok égtek, a tűz gyorsan terjedt. Egy palack is volt bent, amely a forróság miatt felrobbant, és leszakította a faház tetejét. A történtek miatt 35 hajléktalannak kellett elhagynia a szállást, mivel tartani lehetett attól, hogy a tűz eléri a főépületet is. Ők kénytelenek voltak egy ideig a hidegben várakozni.

A gyújtogató kiléte nem maradt sokáig titok, a nyomozók rájöttek, a szállás egyik lakója a tettes. A rendőrség tájékoztatása szerint szerdán minden összejött a férfinak: a munkaügyi központ kínálata között nem volt számára megfelelő állás, emellett állítja, a betegségére felírt gyógyszerek kiváltása a segély nagy részét elviszi, ráadásul szabálytalan kerékpározásért is megbüntették. A sikertelen nap végén a fiatal visszament a szállóra, ahol társaival tévét nézett, majd elaludt. Aludt, egészen hajnalig…

A férfi miután felkelt, az udvar felé vette az irányt. A folyosón lévő hűtőszekrényen talált egy doboz gyufát, a szemetesben pedig papírhulladékot, ezt gyújtotta meg a kis faháznál, majd – mint aki jól végezte dolgát – visszament aludni. Végül mégicsak szólt társainak a tűzről, és egy poroltóval igyekezett megfékezni a lángokat. A fiatal csaknem másfél milliós kárt okozott. A rendőrség eljárást indított ellene.

A szállón január elején már volt egy kisebb tűz, mint kiderült, ezt is a férfi okozta. Sőt, kihallgatásakor elmondta: 2008-ban ő gyújtotta fel a kisbéri kórház egyik melléképületét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik