Közélet

Gombapincészetben öltek – előzetesben vannak

A két férfi egy hónapja lőtt le egy vállalkozót a 22-edik kerületben. Egyikőjük tartozott az áldozatnak és nem akart fizetni.

Pénteken fogták el a rendőrök az egy hónappal ezelőtti, fővárosi gyilkosság két gyanúsítottját.Az áldozat egy 58 éves vállalkozó, aki – csak úgy, mint egyik támadója – a Bosnyák téri piacon árult. Az 58 éves vállakozó gyakorta adott kölcsön kisebb- nagyobb összegeket, “kollégája” tetemes összeggel tartozott neki. A rendőröket ez az információ vezette nyomra.

A 34 éves férfi egy alkalmi ismerősével együtt szervezte meg a támadást, amelyre hosszasan készültek. Fegyvert szereztek, majd kiautóztak a XXII. kerületi, Gyula vezér úton lévő gombapincészethez. A vállakozó épp árut pakolt a teherautóba, amikor lecsaptak rá – hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői sajtótájékoztatóján. Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője a gyilkosság körülményeiről nem beszélt, csak annyit mondott, az áldozat nem ijedt meg a fegyver láttán. A lövés a hasán érte, elvérzett. A gyilkosságot az alkalmi ismerős követte el, a vállakozó ezalatt a közelben, a kocsiban várakozott.

A két férfi végül zsákmány nélkül távozott, nem szereztek pénzt, sőt, még az áldozat kocsiját sem vitték el. A bíróság vasárnap rendelte el előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik