Közélet

Bíróság előtt az ukrán keresztapa jobb keze

A hírhedt bűnbanda tagjának kétrendbeli zsarolás miatt kell felelnie.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a vádlott (Szerhij V. Sz.) Sztecura Leonyid – alias Loncsik – által szervezett és vezetett orosz-ukrán bűnszervezeten belül, közvetlenül a banda főnökének alárendeltjeként töltött be végrehajtói szerepet. A bűnszervezet tagjaként a férfinak szerepe volt abban, hogy 1999-ben átvegye a XI. kerületben található Citadella diszkó „védelmét” és a védelmi pénz beszedését a meggyilkolt vállalkozó, Seres Zoltán halála után. A banda tagjai botrányok és verekedések provokálásával gyakoroltak nyomást a diszkó üzemeltetőire, hogy ezeket az összegeket ezután nekik fizessék ki.

A szervezet fejét, Sztecura Leonyidot a rendőrök már korábban elfogták, behajtója azonban külföldre menekült. Egy éve, tavaly januárban fogták el Karlovy Varyban, európai elfogatóparancs alapján. A férfit Magyarországra hozták, ahol megindult ellen a büntetőeljárás. Azóta is előzetes letartóztatásban van.

Az ügyet a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalja – tájékoztatta a Hír24-et Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik