Közélet

Tizenkét sérült a 81-es főúton

Két munkásokat szállító kisbusz ütközött csütörtökön reggel a 81-es főúton, Magyaralmásnál. A balesetben 12-en sérültek meg, négyen súlyosan.

A helyszíni szemle közben kiderült, egy műszaki hibás építőipari daru állt a 13-as kilométernél a Székesfehérvár felől Mór irányába tartó sávban. A szemközti sávban egy Székesfehérvár felé tartó tizenötszemélyes Mercedes kisbusz sofőrje ezt észlelve lassított, azonban a mögötte haladó hétszemélyes Mercedes kistehergépkocsi vezetője ezt későn vette észre, és hátulról nekiütközött a kisbusznak.

A balesetben összesen tizenketten sérültek meg, nyolcan könnyen, míg négyen súlyosan. A tizenöt személyes kisbuszban – ami Simontornyára tartott és tizenegy hölgy utasa volt, illetve a férfi sofőr – hárman súlyosan és öten könnyen sérültek. A hétszemélyes kisteherautóban – ami Pákozdra tartott – összesen öt férfi utazott. Közülük egy személy súlyosan, míg három könnyebben sérült. A sofőr sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

A helyszínre összesen öt mentőautó érkezett. Az összes sérültet Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították.

Egy órán keresztül teljes útzár volt a főút balesettel érintett szakaszán, de fél nyolckor rendőri irányítás mellett fél pályán megindult a forgalom.  A helyszíni szemle és a műszaki mentés még tart. A baleset körülményeit a Móri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik