Közélet

Hajrablók tartják rettegésben Amerikát

Legutóbb egy fodrászszalonba törtek be, de volt, hogy megöltek egy beszállítót.

A betörők kifeszítették a vasrudakat az ablakból, kijátszották a mozgásérzékelőt, amelynek működésbe kellett volna hoznia a riasztóberendezést, és behatoltak a helyiségbe, de egy pillantást sem vetettek a páncélszekrényre vagy a pénztárra. Ehelyett egyenesen a legértékesebb zsákmányra csaptak le: az emberi hajra. Amikor távoztak a houstoni My Trendy Place fodrászszalonból, 150 ezer dollárt (több mint 27 millió forintot) érő zsákmányt vittek magukkal.

A betörés csak a legutóbbi volt egy egész bűncselekmény-sorozatban, amelyben az elkövetők néha az erőszaktól sem riadtak vissza, hogy megszerezzék a látszólag bőségesen rendelkezésre álló zsákmányt. A bűnözők két hónapja meggyilkoltak egy beszállítót, aki michigani szépségszalonokat látott el hajjal. Az ország számos pontján hajtottak végre betöréseket, amelyek során egy-egy alkalommal több tízezer dollárnyi hajat tulajdonítottak el.

Az ellopott hajat vagy az utcán, vagy az interneten árusítják az elkövetők. A legdrágább, a tolvajok és a fogyasztók által egyaránt a legmagasabbra értékelt típus az a keratinos haj, amelynek külső kutikulája sértetlen, így természetesebb hatást kelt, és simább marad. Az ilyen hajból készült hosszabbítás csomagja 200 dollárba is kerülhet, és egy átlagos frizurához két egységnyire van szükség belőle. A szalonokban sok száz, néha több ezer dollárt költenek a hosszabbításokra az ügyfelek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik