Közélet

Havazás: sok a baleset, lelassult a közlekedés

Az egy napja tartó havazás miatt lelassult a közlekedés a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei utakon, ahol az elmúlt 24 órában 17 baleset is történt.

A megyében 5-10 centiméter közötti a lehullott hó mennyisége, a főutak hókásásak, latyakosak, míg a mellékutak havasak, síkosak, így lelassult a közlekedés – mondta pénteken Gaál Péter, a nyíregyházi közútkezelő társaság ügyeletese.

A hőmérséklet mínusz 4-7 fok közötti és a mellékutakon kisebb hóátfúvásokat is okoz a szél, de a folyamatos hóeltakarítás eredményeként nagyobb fennakadás sehol sem alakult ki eddig.

Mózer Sándor, a Szabolcs Volán Zrt. nyíregyházi buszpályaudvarának forgalmi szolgálatvezetője közölte: a megyében a távolsági autóbusz-járatok kisebb, 15-20 perces késéssel érkeznek végállomásaikra a lelassult közlekedés miatt. A legnagyobb késés, több mint 20 perc eddig csak a Mátészalka – Nyíregyháza közötti útvonalon fordult elő.

Tóth János hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletvezetője arról tájékoztatott, hogy a havas utakon az elmúlt 24 órában 17 balesethez riasztották a térség tűzoltóit, főként árokba csúszott járművek mentéséhez.

Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: egy halálos, két súlyos és 6 könnyű sérüléssel járó baleset történt a szabolcsi utakon, s balesetek nagy része azért következett be, mert a sofőrök nem az útviszonyoknak megfelelően vezették járműveiket. Hozzátette: a halálos balesetet, mint azóta kiderült, az elhunyt sofőr rosszulléte okozta, s lehet, hogy nem a sérülései, hanem egészségügyi problémái következtében vesztette életét a 60 éves férfi, amikor autójával az árokba csapódott Nyíregyháza-Sóstóhegy között csütörtökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik