Közélet

Erőszakkal vádolják a férfit, mert másnak adta ki magát szex közben

A brit közvéleményt megosztja a 3 részeg tengerész története.

A napokban került hadbíróság elé Kenni Dinnell mérnök technikus ügye – a férfit azzal vádolják, hogy tavaly júliusban megerőszakolt egy másik tengerészt. A hivatalos bírósági iratok szerint Dinnell egy barátja, Greg Robertson kabinjában töltötte az estét, a későbbi áldozat és egy másik, meg nem nevezett hölgy társaságában. Kicsivel később elhatározták, hogy a bázisról bemennek Portsmouth belvárosába néhány italra – az ismeretlen hölgy időközben hazament, így már csak hárman maradtak. Amikor erősen illuminált állapotban visszatértek a bázisra, az áldozat és Robertson már folyamatosan csókolóztak, végül pedig a férfi kabinjában kötöttek ki – mindhárman, bár erre a későbbi áldozat nem emlékezett.

A hölgy és Roberts szeretkeztek, majd miután Roberts elaludt a padlón, Dinnell is bemászott az öntudatlan lány mellé az ágyba, és csókolgatni kezdte. A hölgy később azt vallotta, észre sem vette, hogy nem Roberts van mellette az ágyban, így belement a dologba – és csak később, az aktus közben realizálta a tévedését. Ekkor lelökte magáról a férfit, és kiabálni kezdett, amit meghallottak a kabinon kívül, Dinnellt pedig őrizetbe vették.

Az ügy teljesen megosztotta a brit médiát, ennek nyomán pedig a közvéleményt is – a Daily Mail például szalagcímeivel egyértelműen a hölgyet okolja a történtekért, míg mások, így például a Telegraph igyekeznek óvatosabban fogalmazni. Mivel a brit büntetőjogban az alkohol nem feltétlenül zárja ki a beszámíthatóságot, az ügy kapcsán többen társadalmi párbeszédet, és komolyabb szexuális felvilágosító kampányokat sürgetnek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nemi erőszakkal vádolják a férfit, mert szex közben másnak adta ki magát – angolul (Jezebel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik