Közélet

Bakács-ügy: előállították a Tesco biztonsági őrét

A férfi kiadta egy bulvárlapnak azt a biztonsági kamera által rögzített felvételt, melyen az látszik, hogy Bakács Tibor bűncselekményt követ el a budakeszi áruházban.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleménye szerint az elmúlt napokban egy bulvárlap internetes oldalán jelent meg a biztonságikamera-felvételek egy része, az áruház biztonsági szolgálata ezért feljelentést tett. A nyomozók a lakásán fogták el a 37 éves, Budakeszin élő férfit pénteken, aki ellen személyes adattal való visszaélés miatt indult eljárás.

Egyértelműen perelhetne Bakács Tibor a biztonsági kamera felvételének nyilvánosságra kerülése miatt, hiszen azt nem lett volna szabad kiadni. Ezzel súlyosan megsértették a személyiségi jogait, amiért akár többmilliós nagyságrendű kártérítést követelhetne – ezt mondta korábban Ruttner György ügyvéd a Velvetnek adott interjújában. Kovács Lázár jogi képviselője hozzátette: amennyiben ő képviselné a lopáson ért újságírót, még akár a hipermarketet és a rendőrséget is beperelné, hogy kiderüljön, kinek a hibájából szivároghatott ki a videó.

Mint ismert, Bakács Tibort február negyedikén késő este kapták rajta, amint a budakeszi Tescóban élelmiszert lopott. A történtek miatt legalább egy hónapig szünetelteti Bakács műsorát a Klubrádió. A rádió korábbi közleménye szerint a műsorvezető megsértette lelkes híveit, de a rádiót is.

AJÁNLOTT LINK:

Milliós kártérítést követelhetne Bakács (Hír24)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik