Közélet

Álfőnővér dolgozott a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban

Évekig átverte főnökeit, s ezzel betegek életét is veszélyeztethette M. Anikó, aki még egy infúziót sem köthetett volna be, mégis főnővérként dolgozott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház intenzív osztályán.

Az 50 éves nő diplomát hamisított magának, hogy dolgozhasson a kórházban.

– Anikó tíz évig dolgozott a kórházban, de egyből láttuk, hogy semmi köze az egészségügyhöz. Fogalma sem volt a latin kifejezésekről, nem ismerte a szakmai eljárásokat. Ha elvégezte volna a főiskolát, ilyen hibákat nem vét! – magyarázta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő kórházi dolgozó, aki látva az Anikó munkája körüli furcsaságokat, magánnyomozásba kezdett. Amikor világossá vált számára, hogy a nőnek nincs diplomája, felhívta erre a kórház vezetőinek figyelmét. Az asszony pedig eltűnt, kollégái azóta sem tudják, hol van.

– A bűncselekmény már 2004-ben elévült, így a nyomozást megszüntettük – tudatta a BRFK sajtóosztálya. – Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés akkor történik, ha valaki más életét, egészségét, testi épségét veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz.

– Belső vizsgálat is folyt, ám a hölgy azon a napon eltűnt, amikor mindez kiderült – mondta a Blikknek dr. Kálmán Sándor, a kórház főigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik