Közélet

Elfogták a soltvadkerti idős férfi gyilkosait

A fiatal testvérpár egyik tagja karambolozott az áldozat kocsijával, ezért buktak le.

Néhány óra alatt elfogták a rendőrök a hétfő reggel otthonában holtan talált soltvadkerti idős férfi gyilkosait – közölte a rendőrség hétfő este az MTI-vel.

Az emberöléssel egy soltvadkerti testvérpárt, egy 19 és egy 23 éves fiatalembert gyanúsítanak. Mindkettejüket őrizetbe vették, akárcsak az anyjukat, akit bűnrészességgel gyanúsítanak – mondta Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A testvérek beismerték a bűncselekmény elkövetését.

Kihallgatásuk során kiderült: egyikük korábban dolgozott a 69 éves férfinél. A fivérek feltételezték, hogy a gazdálkodónak jelentős vagyona lehet, ezért elhatározták, hogy kirabolják.

Hétfőre virradó éjszaka a kerítésen átmászva jutottak be a portára, majd az udvaron talált eszközzel – amelyről többet nem mondott a szóvivő bántalmazták az ágyban fekvő házigazdát. A férfi az elsődleges szakértői vélemény szerint az így okozott súlyos sérülések miatt halt meg – tette hozzá az őrnagy.

A támadók minden mozdítható értéket – egyebek mellett műszaki cikkeket, készpénzt, bankkártyákat – magukhoz véve az áldozat autójával távoztak a helyszínről. Később az egyik testvér autókázni indult, ám az 54-es úton hajnali 4 óra körül balesetet szenvedett, és könnyebben megsérült. A kocsit hátrahagyva próbálta elhagyni a helyszínt, de egy szemtanú ekkorra már jelentette az esetet a rendőrségen. A járőrök így a közelben megtalálták a fiatalembert, akinek vallomásán keresztül fény derült az egész történetre. Ez vezette a nyomozókat az akkor már halott áldozathoz is –magyarázta Mihályné Bornemissza Eleonóra.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során előkerült a rablásból származó valamennyi érték – mondta a szóvivő, hozzátéve: azt még vizsgálják, hogy a bankkártyákat használták-e az elkövetők.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte a két férfit előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik