Közélet

Bliccelni próbáltak, megszívták

Miskolcon jól működik az első ajtós rendszer. Az MVK Zrt. járataira már időtlen idők óta csak az első ajtónál lehet felszállni. Az utasok többsége ezt felfogta, és nem is próbálkozik a többi ajtónál, mert tudják, hogy teljesen felesleges. A Budapesten is bevezetett rendszertől is ugyan ezt várjuk. Hogy ha lekerülnek az őrök (vagy csak 1 marad fent buszonként) akkor se lógjanak fel a hátsó ajtókon a bliccelők és a hajléktalanok.

Persze Miskolcon is van, hogy jegy és bérlet nélküli utasok megpróbálnak fellógni. Tegnap a 35-ös buszra szállt fel a hátsó ajtónál egy „kiscsalád”, összesen 8-an voltak. Egyiknek sem volt érvényes jegye vagy bérlete, ezért a buszvezető felszólította őket, hogy szálljanak le. Nem tették, ezért a busz félreállt, a buszvezető pedig hátra sétált. Többit ti is megnézhetitek ezen a videón:


Nem indul a videó? Kattints ide!

Igen, jól látjátok. A csoport előbb egy kicsit ellenkezett, kérték a buszvezetőt, hogy ne szállítsa le őket, de belátták, hogy semmi értelme. Szó nélkül leszálltak. Vajon a hozzáálláson múlik minden? A buszvezető határozottan ment hátra, ezért szálltak le a bliccelők –szinte- ellenkezés nélkül?

Tisztelt BKV Figyelő, Tisztelt olvasók!
 
Az alábbi videót a mai nap (06. 05.) rögzítettem az MVK Zrt. 35-ös járatán. A sofőr (miután hiába szólt az első ajtós rendszernél) egy társaságnak, hogy nem szállhatnak fel a hátsó ajtón, azok mégis felszálltak. Miután felszálltak az utasok, a sofőr megkérte a társaságot mikrofonon keresztül, hogy szálljanak le. A sötét bőrűek erre rá sem hederítettek, a sofőr elindult a busszal, de a megálló után közvetlen (hogy a forgalmat ne akadályozza) megállt, és kiszállt a fülkéből. A további eseményeket a videón rögzítettem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik