Közélet

Ordibált, anyázott és lökdöste az utast a biztonsági őr

Olvasónk néhány hete panaszával fordult a BKV-hoz. A BKV az esetet kivizsgálta az esetet, és felhívták az őrök figyelmét a szabályos, kulturált, udvarias munkavégzésre és arra –idézem-, hogy tevékenységüket a jegyellenőrzésre vonatkozó előírásoknak megfelelően és a BKV Zrt. Viselkedési és Etikai Kódexében megfogalmazottak szerint végezzék.

A figyelmeztetés látszólag semmit sem ért. Utasunkat az előzőhöz hasonlóan ismét lökdöste egy biztonsági őr, aki anyázott és ordibált is. Részletek a levélben:

Tisztelt Balkáni Rablóbanda!

A mai tapasztalataim azt mutatják, hogy tévedtem.

Ismételten panasszal szeretnék élni a nyugati téri metrómegállónál (tér felöli oldal) “dolgozó” rohamosztagosaikkal kapcsolatban. Az már nem is meglepő, hogy csúcsidőszakban változatlanul csak egy mozgólépcső működik, vagy munkatársaik láthatólag egy ostromra készülnek a barikádjaikkal, de a szidalmazást, lökdösést változatlanul nem vagyok hajlandó tolerálni.

Ma, 2009.04.23-án, reggel 08:45 körül a felszólításra bemutattam érvényes bérletemet, majd folytatni szerettem volna az utamat lefelé a tömegben. Egy rohamosztagosuk (középkorú, enyhén elhízott, bajszos férfi) azonban a jelek szerint vakságban szenved, mert “Nem láttam, kurvaanyád” felkiáltással nekem rohant. Szó szerint. Szerencsére van annyi egyensúlyérzékem, hogy nem estem el.

Ezek után ordibálva közölte, hogy nem látta a bérletet, kurvaanyám, mit képzelek magamról. Ismételt bemutatás után is folytatta az üvöltözést, lökdösést, szidalmazást, illetve gátolt abban, hogy folytassam az utamat. Közben persze rendőrséggel is fenyegetett, amit én jó ötletnek tartottam, mert igy eszközölhettem volna a feljelentést garázdaság címszóval. Ennek hallatán aztán átengedett, de még utánam küldött egy “kurvaanyád vidéki paraszt” megjegyzést, amit kikértem magamnak. Ezután ismételten elkezdte a szidalmazást, lökdösést.

Ezúton követelem, hogy az ilyen és ehhez hasonló alakokat AZONNAL távolítsák el az utazóközönség közeléből! A továbbiakban nem fogok megelégedni azzal, hogy az adott rohamosztagost elküldjem melegebb éghajlatra, illetve – a jelek szerit teljesen felesleges – panaszleveleket küldözgessek, hanem elgondolkozom az aktiv önvédelmen, és a rendőrség azonnali értesítésén!

Várva újabb semmitmondó bocsánatkérésüket

Ajánlott videó

Olvasói sztorik