Sport

Újabb fehérvári zakó

A Sapa Fehérvár AV19 együttese 6-3-as vereséget szenvedett a Linz együttesétől az osztrák jégkorongligában.

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés a Sapa Fehérvár AV19 számára, Purdie a második, Schwab a harmadik percben mattolta Hetényit, majd miután a hazaiak kiheverték a kezdeti sokkot és elkezdtek jól játszani, McKenzie növelte a vendég Linz előnyét – a székesfehérváriak tehetséges kapusa el is hagyta a játékteret, Satosaari váltotta.

Ladányi egy trükkös, szinte nullszögből a kapuba csúsztatott koronggal szépíteni tudott, az első harmad további részében pedig az Ördögök közel jártak az újabb gólhoz, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A második etapban is a mieinknek állt a zászló, ehhez képest tovább nőtt a Linz előnye, Grabher Meier találata után került megnyugtató helyzetbe az osztrák együttes, a Fehérvárra húzós utolsó harmad várt.

Vas Mártonnak mindössze 25 másodpercre volt szüksége, hogy kettőre csökkentse a különbséget, erre Shearer egy szerencsés góllal válaszolt, majd mikor azt hittük, Fekete Dániel gólja adhat elég erőt egy fantasztikus feltámadáshoz, Mairitsch maradt egyedül a hazai kapu előtt és beállította a 6-3-as végeredményt.

A Sapa Fehérvár AV19 csapata sorozatban ötödik vereségét szenvedte el. Még nagyobb baj, hogy az egyik nagy rivális, a Jesenice 6-0-ra verte (!) a Salzburgot. Elúszni látszik a rájátszás.

Eredmény:
Sapa Fehérvár AV19 – Linz 3-6 (1-3, 0-1, 2-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik