Tech

Kizárólag Apple-cuccokat loptak a Microsofttól

A válogatós tolvaj az ünnepek alatt jutott be a Microsoft kaliforniai irodáiba, ahol öt iPadet tulajdonított el – de érintetlenül hagyta a redmondi cég gyártmányait.

Az eset fájdalmas hasonlóságot mutat azzal a – szintén finnyás – rablóbandáéval, amely visszautasította a zsákmányt az áldozatoktól, ha azoknál nem Apple-terméket talált. A Microsoft január 2-án jelentette a kínos esetet, azonban feltételezése szerint a táblagépeket valamikor december 19. és 26. között lophatták el.

A történtekben az az igazán pikáns, hogy nem akármilyen irodaházról van szó, hanem a Microsoft kutatásért és fejlesztésért felelős komplexumáról. (Igaz, a tett helyszínén elsősorban szoftvert fejlesztenek.)

Külön érdekesség, hogy mindez a sajtóban eredetileg a Palo Alto-i Daily Post nyomtatott változatában jelent meg, s mivel a neten a (nyomtatott) újságcikkről készült fotó kezdett el keringeni, többen újabb hoaxnak, netes átverésnek gondolták.


(Forrás: Daily Post. Fotó: The Register)

De nem, a Mountain View-i rendőrkapitányság megerősítette, hogy mindez valóban megtörtént – ráadásul a tettesek úgy jutottak be az épületbe, hogy nem hagytak maguk után erőszakos behatolásra utaló nyomokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik