Tech

Mr. Facebook húga sem érti a Facebookot

A rossz adatvédelmi beállítások miatt került nyilvánosságra egy eredetileg szűk baráti körnek szánt fénykép.

A történet azzal kezdődött, hogy a közösségi oldalt alapító Mark Zuckerberg időközben már saját vállalkozásba kezdett húga, Randi Zuckerberg Facebook-profilján megjelentette az alábbi fotót, melyen a Zuckerberg família az oldal legújabb funkciójával mókázik.


(Fotó: BuzzFeed)

Ezt a képet a Vox Media újságírója, a Randi Zuckerberg bejegyzéseire feliratkozott Callie Schweitzer – mivel nyilvános képnek hitte – reflexből feltette Twitterre, amit Randi nem vett jó néven.

Néhány rövidke üzenet után kiderült, hogy bár Randi szűk baráti körben osztotta meg a képet, Mark Zuckerberg másik húga betagelte a képen szereplőket, s így – a helytelen adatvédelmi beállítások miatt – mégis a nyilvánosság felszínére került a fotó. Az újságíró elnézést kért, törölte eredeti tweetjét, míg Randi azzal zárta az ügyet, hogy egy ismerős képének megosztása “emberi tesztesség” és nem adatvédelmi beállítások kérdése.

A magunk részéről nem ajánljuk, hogy a Facebookkal szemben bárki ezzel az érveléssel próbálkozzon, ha esetleg gondja akad a helytelen beállítások miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik