Tech

Internet – ez változott tíz év alatt

Valószínűleg nem sokan tudnák feleleveníteni a 2002-es világhálót – pláne, hogy a jelenlegi felhasználók háromnegyede akkor még nem próbálta ki.

Egyetlen évtized, mégis akkora a különbség, hogy 2002-ben nem tudtuk volna elképzelni 2012-t, 2012-ben pedig alig tudjuk elhinni, hogy a ma őskorinak tűnő technológia tíz éve még modernnek számított.

Jelenleg a világ lakosságának harmada lóg a neten, míg egy évtizede csupán a tizede; manapság már természetes a szélessávú internet, míg akkoriban épp hogy terjedni kezdett; korunk legnagyobb, ezermillió „lakossal” büszkélkedő közösségi oldala 2002-ben még nem is létezett, az akkori csúcstartó pedig már hárommillió felhasználóval példátlannak számított. Azt pedig már csak halkan merjük megjegyezni, hogy az Internet Explorer volt a böngészők egyeduralkodója.

Szerintünk mégsem a számokban és a technológiai fejlődésben rejlik a legnagyobb különbség, hanem abban, hogy míg egy évtizede az internet a szabadidő hasznos vagy épp haszontalan eltöltéséhez tartozott, addig ma már épp olyan elengedhetetlen, mint a víz vagy a levegő.


(Forrás: bestedsites.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik