Tech

Pszichopata, aki nem facebookozik?

A pszichológusok és a munkáltatók szerint is gyanús, ha valaki nincs fent a közösségi oldalon.

Előrebocsátjuk, hogy a magunk részéről számos, teljesen normális embert ismerünk, aki megtisztelő jelenlétével nem gazdagítja a világ első számú közösségi oldalát. Azonban a facebookos távolmaradás – valljuk be – ritkaságszámba megy.

Nem ésszerűtlen, ha egy munkáltató az állásinterjú előtt utánanéz a reménybeli munkavállalónak. Éppen ezért a pszichológusok és munkáltatók logikája az, hogy modern, internettel összekötött világunkban az a normális, ha az ember (pláne, ha fiatal) fent van a lassan milliárdos „lakosságú” Facebookon – vagyis az az abnormális, ha nincs fent.

S bár szerintünk nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, a német Tagesspiegel arra hívja fel a figyelmet, hogy sem a norvég Breivik, sem az amerikai Holmes nem volt fent a közösségi oldalon. A két gyilkos ugyan rendelkezett online jelenléttel, azonban sokkal kevésbé ismert oldalakon – Breivik a MySpace, míg Holmes az Adult Friend Finder felhasználója volt.

Szerintetek gyanús, ha valaki nincs fent a Facebookon? Lehet ebből bármire következtetni, vagy csak annyit jelent, hogy nem érdekli a közösségi oldal?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik