Tech

A tinik ötöde elnémulna az internet nélkül

facebook (facebook)
facebook (facebook)

Egy új kutatás szerint ha kommunikációról van szó, az amerikai tiniknek szinte kivétel nélkül a Facebook, az e-mail és az okostelefon jut eszébe.

A felmérés alapján digitális lemaradókról alig lehet beszélni: 93-93 százalékuk az e-mailt és a telefont használja (ez utóbbi a beszélgetést és az SMS-ezést is jelenti), míg tízből kilencen nyúlnak a Facebookhoz. Persze ezek az adatok nem annyira meglepőek egy olyan generációnál, amely az internettel együtt nőtt fel és el se tudja képzelni az életét a mindent tudó okostelefon nélkül.

Ami ennél sokkal érdekesebb, az az a hipotetikus szituáció, mely szerint kedvenc kommunikációs csatornájuk megszűnik. A tinik 43 százaléka egyszerűen másik hálózatot választana, a válaszadók 14 százaléka szerint a közösségi oldalakat a személyes beszélgetések válthatnák le, míg 6-6 százalékuknak a levelezés papír-ceruzás változata és a vezetékes telefon is eszébe jutott.

A tinik 18 százaléka viszont úgy érezte, hogy kedvenc kommunikációs csatornája hiányában egyszerűen egy az egyben felhagyna a kommunikációval. Internetfüggőség vagy fiatalkori dac?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik