Tech

A Facebook bankkártyát oszt a hackereknek

Úgy tűnik, a közösségi oldal bármit megtenne az adatbiztonság és a felhasználók bizalmának megőrzése érdekében.


Forrás: Facebook

Közismert, hogy saját biztonsági csapata mellett a Facebook “összejátszik a hackerekkel”, jelentős összegeket költ külső segítségre, vagyis olyan, nem a közösségi oldal alkalmazásában álló, nagy technikai tudású emberekre, akik a felfedezett hibákat nem használják ki, hanem jelentik a Facebooknak.

Egy ilyen program egyébként nem számít különlegesnek, számos informatikai vállalat értékeli anyagilag, ha egy korábban észre nem vett biztonsági résre felhívják a figyelmét.

A Facebook azonban nagyon értékeli a hackereit és ezt a pénzjutalmon kívül is szeretné érzékeltetni, ezért külön bankkártyával látná el a rendszeres segítőit. A szokásos vásárlás és készpénz felvétel mellett azonban a közösségi oldal biztonsági csapata kreatívabb dolgokra is szeretné használni – egyelőre csak az ötletelés zajlik, de például az sem kizárt, hogy egy exkluzív buliba csak ennek felmutatásával lehetne bejutni.

Az eddigi legnagyobb jutalom, ami egyetlen hibáért járt 5000 dollár (1,2 millió forint) volt, amihez valljuk be, tényleg kényelmesebb egy folyószámla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik