Tech

Ciprus a “legfacebookosabb” ország

A szigetországban a lakosság 69%-a regisztrált a közösségi oldalra, azonban az internetezők arányában Chile a nyertes 117%-kal.

A Royal Pingdom fogta a félmilliónál nagyobb lakossággal rendelkező országokat, megnézte a SocialBakers regisztrált Facebook-felhasználókkal kapcsolatos adatait és összevetette a Világbank internetezőkkel, illetve a Wikipédia lakossággal kapcsolatos számaival – a toplista az alábbi grafikonon látható:


Számszerűen az Egyesült Államok a nyertes 157,5 millió felhasználóval
Forrás: Wikipédia

A sárga csíkok jelzik az ország teljes lakosságához, míg a pirosak az ország internetezőihez viszonyított arányt – nem meglepő módon az utóbbi mindig nagyobb az előbbinél. Ciprus esetében ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag az, aki rendszeresen internetezik, az egyúttal használja a közösségi oldalt is.

Ami azonban mégis szemet szúr, az Chile 117%-os “Facebook-penetrációja”. A Royal Pingdom bevallása szerint a vizsgált 150 ország közül 21-et találtak, ahol a facebookozók száma meghaladta az internetezőkét.

Két eset tűnik valószínűnek: egyrészről előfordulhat, hogy az arányok felállításához használt adatok valamelyike hibás volt, másrészről az is lehet, hogy ezekben az országokban a netezők igazán nagyon-nagyon imádják a Facebookot. S bár ismerünk olyat, aki több profilt is fenntart a közösségi oldalon, mégis az előbbi tűnik valószínűnek.

Itthon egyébként a lakosság 37,57%-a, illetve az internetezők 57,52%-a facebookozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik