Tech

18 millióan pluszegyeznek

Az biztos, hogy a Google közösségi oldala már minden rekordot megdöntött, ami a témában elképzelhető, de növekedése lassulást mutat.

Szűk egy héttel ezelőtt a Google egyik társalapítója megerősítette, hogy csupán hét nappal a meghívók rendelkezésre bocsátása után az oldal átlépte a 10 millió regisztrált felhasználót, azonban a legújabb becslések már 18 millióról szólnak. Az akkori robbanásszerű bővülésből sokan arra következtettek, hogy a Google+ már az előző hét végén átlépi a 20 milliót, azonban a növekedés üteme jelentősen lassult.

Míg az előző héten volt olyan nap, amikor 2 milliónál is többen regisztráltak az új közösségi oldalon, addig az utóbbi néhány nap átlaga az egymilliót sem lépte át. Sőt, a keddi 4,47%-os növekedés a meghívók július 6-i engedélyezése óta a legkevesebb.

Valószínűleg szintúgy kisebb pofon, hogy a Google+ legtöbbek által követett felhasználója a konkurens Facebook alapítója, Mark Zuckererg, aki annak ellenére rendelkezik 250 ezer rajongóval, hogy egyetlen nyilvános bejegyzést sem tett közzé a Google Pluson.

A növekedés lassulása egyébként annak fényében nem meglepő, hogy a hetek óta napirenden lévő közösségi oldal kezd veszíteni hírértékéből. Attól azonban nem kell félni, hogy a Google Wave-hez vagy Buzzhoz hasonlóan ez a projekt is elhalna, hiszen a Google+ hivatalosan még meg sem nyitotta kapuit, ennek megfelelően egyetlen másik Google termék sem reklámozza a jelenlétét.

Vagyis az elmúlt hetekhez képest is ugrásszerű növekedés várható, amint a YouTube és egyéb Google-oldalakon megjelennek a hirdetések – ehhez persze ki kell várni a béta tesztelés időszakának a végét.

A magunk részéről már várjuk a Google+ történetéről szóló filmet, ami minden bizonnyal egyáltalán nem fog hasonlítani erre a paródiára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik