Tech

Már megint leállt a Skype

Skype(1024x768).png (skype, )
Skype(1024x768).png (skype, )

Két hét alatt a második világméretű leállását szenvedte el a Skype - ez az őt nemrég megvásároló Microsoftra nézve sem kedvező.

[14:28]
A Skype úgy tűnik, hogy eredményesen zárta a kivizsgálást és míg nem volt hajlandó részletekbe menően kifejteni a problémát, a javítást megkezdte és minden felhasználó a következő egy órában vissza fog tudni csatlakozni a rendszerhez. A közlemény szerint ehhez nincs szükség se a számítógép, se a program újraindításához, ha egyszerűen bekapcsolva hagyjuk, elvileg automatikusan fog csatlakozni, ahogy képes rá.

[14:20]
A leállással aktívan foglalkozó felhasználók kezdenek beletörődni a helyzetbe és mérgelődés helyett humorral próbálják elütni az időt a közösségi oldalakon. A Skype-szerverekre telepített Windows után a legújabb a Nokia szlogenjének mintájára a: Microsoft – disconnecting people.

[14:04]
A Skype továbbra is hallgat, az azonban már bizonyos, hogy a felhasználóknak nem csupán kis számát érinti a probléma: az Egyesült Államoktól Spanyolországon át Grúziáig tart a panaszáradat. Bár egyes pletykák szerint, állítólag valahol az Egyesült Királyságban van olyan, aki – lassan és akadozva bár, de – tudja használni a programot. Mi persze nem hiszünk kósza mende-mondáknak.

[13:42]
Közel egy óra elteltével kezd érezhetővé válni a türelmetlenség, pláne, hogy a Twitter a leállással kapcsolatos első és egyelőre egyetlen Twitter-bejegyzésében arról írt, a hiba a felhasználók csupán kis számát érinti.

[13:16]
A világ minden tájáról jelentik a problémát dühös, illetve megértő felhasználók egyaránt – néhányan azon viccelődnek, hogy a Microsoft nyilván most tette fel a Windowst a Skype szervereire, utalva ezzel arra, hogy az előbbi nemrég felvásárolta az utóbbit.

[13:05]
10-15 perccel a probléma megjelenése után a Skype a Twitteren jelezte, hogy tud a problémáról és megkezdte annak kivizsgálását.

[12:55]
Hazai idő szerint nem sokkal délután egy óra előtt számos felhasználó arra kapta fel a fejét, hogy a Skype lefagyott és ami még rosszabb, a program újraindítása sem segít. Maga a program a legtöbbeknek elindul – sőt, egyeseknek egy frissítést is felajánl, amivel még néhány percig képes működni -, de végső soron képtelen csatlakozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik