Tech

Mit kezd a Microsoft a Skype-pal?

Az biztos, hogy a 8,5 milliárd dolláros vételár pont 4,5 milliárddal volt több a valódi értéknél - vagyis a Microsoftnak terve kell legyen.

A Skype eladásának nyilván más visszhangja lett volna a neten, ha a vagány Google vagy a mindennél menőbb Facebook tulajdonába kerül, azonban önmagában azért, mert a Microsoft vette meg, még nem jelenti, hogy bármit is elrontana rajta vagy vele. Bár arról még nem tudni, hogy pontosan mi a terv, a Microsoft számos irányba elmehet a Skype-pal – ezek ráadásul akár egyszerre is megvalósulhatnak.

Xbox-integráció
Mivel világszerte 10 millió felhasználó rendelkezik már Kinecttel (vagyis TV-re szerelt minőségi kamerarendszerrel), ráadásul a Skype szoftvere már rég optimalizálva lett a TV méreteire, teljesen nyilvánvaló szövetségessé válhatna a két termék.

Windows Phone tökéletesítése
Valljuk be, a Microsoft okostelefonjaiért nem állnak úgy sorba, mint az iPhone-ért, s míg a Skype önmagában ezen valószínűleg nem fog változtatni, a program integrálása erős konkurenciát jelenthet az Apple Face-Time alkalmazásának, amely a videobeszélgetést teszi lehetővé.

Facebook megjelenés
Első ránézésre furcsán hathat, hiszen a Facebook alulmaradt a Skype-ért történt liciten – azonban tudni kell, hogy a Microsoft még 2007-ben 240 millió dollár értékben bevásárolta magát a közösségi oldalba, és azóta számos közös projekt megvalósításán dolgozott a két cég. A Skype pedig már jelenleg is tartalmaz Facebook-integrációt.

A Hotmail erősítése
A Microsoftnak köszönhetően levelezőoldala még mindig milliónyi felhasználóval bír, de az utóbbi években (persze főleg a Gmail hatására) kezdik elfelejteni. Ha sikerülne a Skype-ot zökkenőmentesen integrálni a Hotmailbe, az minden bizonnyal emelheti az ázsióját.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik