Gazdaság

Itt az új állami lakáshitel

lakáspiac (cdci, lakáseladás, ingatlan, )
lakáspiac (cdci, lakáseladás, ingatlan, )

Jelentősen bővítette a kamattámogatott lakáskölcsönzés kedvezményeit a kormány. Haladékot kaptak a hátralékosak.

Döntött a kormány. kiterjesztik az otthonteremtési program néven futó lakáshitelezési kedvezményeket. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint az intézkedés célja, hogy többen tudják igénybe venni a kamattámogatott kölcsönöket lakáscéljaik elérése érdekében.

Fontosabb változások:

  • A kamattámogatás mértéke állandó lesz, nem csökken évente. Ezzel a jelenleginél nagyobb mértékű támogatás lép életbe, amely alacsony és kiszámítható törlesztőrészletet jelent a lakáskölcsön első öt évében.
  • Nagyobb összegű kedvezményes kamatozású kölcsön igényelhető. Új lakás vásárlása esetén 10 millió forint helyett 15 millió forint, használt lakás vásárlása, illetve korszerűsítés esetén 6 millió forintról 10 millió forint kölcsönösszegig ad majd az állam kamattámogatást.
  • A támogatott használt lakás értékhatára emelkedik, az állam 15 helyett 20 millió forintos vételárig támogatja a lakásvásárlást.
  • Meglévő lakóépület bővítéséhez is jár kamattámogatás, legfeljebb 10 millió forint kölcsönösszegig.
  • A hátralékos lakáscélú hiteladósok helyzetének megerősítését segítő konstrukciók igénylési határidejének meghosszabbítása 2013. december 31-ig.

A kedvezőbb feltételek visszamenőleg, automatikusan érvényesülnek. Az árfolyamgát határidejének kitolása nem szerepel a változtatások között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik