Üzleti tippek

219 ezer forintos támogatás: már több mint 80 ezren igényelték

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI
Több mint 80 ezer önfoglalkoztató kérte eddig a kormány által biztosított egyszeri támogatást összesen 17,6 milliárd forint értékben. Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a több mint 71 ezer kedvezően elbírált igénylés alapján kifizetett összeg mostanra meghaladta a 15 milliárd forintot.

A támogatásban azok részesülhetnek, akik korábban alkalmazottak hiányában nem tudtak ágazati bértámogatásra pályázni. Az átmeneti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenység valamelyikét folytató önfoglalkoztatók a garantált bérminimummal megegyező összeget kaphatnak – összegezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A 219 ezer forintos egyszeri összeg főként a kiskereskedelemben, turizmus-vendéglátásban, szálláshely-szolgáltatásban vagy szabadidő ágazatokban tevékenykedők helyzetét könnyíti meg. A legtöbb kérelem a fővárosból, Pest, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékből érkezett be.

A legnagyobb számban továbbra is a fodrászok, kozmetikusok éltek a lehetőséggel, az igénylők közül mintegy 30 ezren szépségápolással foglalkoznak.

A bírálatok és kifizetések zökkenőmentesek, a támogatási programmal kapcsolatos részletek a munka.hu oldalon olvashatók.

Az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása esetében előzetesen mintegy százezerre becsültük az igénylők várható számát, a veszélyhelyzet megszűnéséig még minden érintett előtt nyitva áll a lehetőség – tette hozzá az államtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik