Üzleti tippek

Olcsó hitelekbe kapaszkodhatnak a kkv-k

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatása mellett 2020. május 15-től igényelhető négy új, speciálisan a válsághelyzetre kialakított Széchenyi Kártya konstrukció.

Az új hitelek a hazai mikro-, kis- és középvállalatok számára biztosítanak – kedvezményes feltételek és kiemelt állami támogatás mellett – gyorsan és könnyen elérhető finanszírozási forrásokat. A Széchenyi Kártya Program új lehetőségei a vállalkozások, a kamarák és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megkérdezése alapján azonosított négy fő kihívásra nyújtanak megoldást – mondta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Egy hétig még el lehet takarítgatni, de három hónapig?
A textiltisztítók zöme bezárt, a fogtechnikusoknak nincs munkájuk, a fotósok takarékon működnek.

Ezek a hitelek célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához szükséges forrásokat, segítik a cégek likviditását, munkavállalóik megtartását, lehetővé teszik beruházásaik finanszírozását. Továbbá segítenek a veszélyhelyzet lejártát követő időszakra a normál üzletmenet visszaállításában, a működés újraindításában és a jövőbeli növekedés lehetőségének biztosításában – írták a közleményben.

A Széchenyi Kártya folyószámlahitel plusz a napi működési költségekre, a munkahelymegtartó hitel a munkahelyek megőrzésére, a likviditási hitel a vállalkozás működtetésére alkalmas forgóeszközhitel beszerzésekre, a Széchenyi beruházási hitel plusz pedig a beruházások finanszírozására nyújt lehetőséget.

Az új hitelek 1 millió forinttól akár 1 milliárd forint hitelösszegig, a teljes futamidő alatt fix (0,1-0,5 százalék közötti) kamattal vehetők igénybe. A kamatfizetésre a legtöbb hiteltípus esetén idén türelmi időre van lehetőség, a forgóeszközhitelek tőketörlesztésére akár 9 havi, míg a beruházási hitelre akár 24 havi türelmi idő is adható, és akár ingatlanfedezet nélkül is igényelhetők.

Kiemelt fotó: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik