Üzleti tippek

Járvány idején is jól jöhet az e-kárbejelentő

Balesetek esetén a résztvevők közötti távolság tartására is alkalmas e-kárbejelentő használatát javasolja a Mabisz.

A Magyar Biztosítók Szövetsége közleményében kiemelte: az elektronikus kárbejelentő tavaly január óta teszi lehetővé a személyi sérüléssel nem járó járműbalesetek digitális bejelentését, akár már a helyszínről is, megtartva az 1-2 méteres távolságot.

Az applikáció a hagyományos papíralapú, kék-sárga baleseti kárbejelentő alternatívája, amely az ekar.hu oldalról, valamint az alkalmazásboltokból ingyenesen, akár a baleset helyszínén is letölthető.

A Mabisz tájékoztatása szerint eddig 272 ezren töltötték le, és március végéig csaknem 8800-an használták is a programot. A havi 550-800 online bejelentés közötti átlag az elmúlt hónapban érzékelhetően lecsökkent forgalom és a kevesebb baleset ellenére sem esett vissza – írta az MTI.

Az online applikáció gyorsabb és átláthatóbb kárbejelentési folyamatot tesz lehetővé, mint a papíralapú bejelentő. Az alkalmazás szerkesztőmodulja segítségével a felhasználók egyszerűen és jól feldolgozhatóan készíthetik el a baleseti ábrát. A baleset típusának kiválasztása, a lokáció GPS-es meghatározása, továbbá a szerződéses adatok QR-kódos bevitele is hozzájárul a gyorsabb adatfelvételhez.

Az alkalmazás már több fejlesztésen, funkcióbővítésen ment keresztül. Ezek a lépések azt szolgálják, hogy bővítsék a bejelenthető káresetek típusát, és csökkentsék az átlagosan 20-25 perces kitöltési időt.

Kiemelt fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik