Üzleti tippek

Tech forradalom az ingatlanpiacon – Eljött a digitális épületek kora

Az irodaházak és plázák üzemeltetői a bérlőknek kínált felszereltséggel is igyekeznek minél inkább a technológiai fejlődést követni. Ennek következtében a beépített digitális infrastruktúra és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások tárháza rohamos ütemben bővül.

A digitalizáció számos iparágat átalakít, és ebből a folyamatból természetesen az ingatlanpiac sem maradhat ki. Néhány évvel ezelőtt jelent meg egy új trend: a proptech, amely a property (ingatlan) és a technology kifejezések keresztezéséből született.

A trend leginkább olyan megoldások megjelenését és elterjedését jelenti, amelyek új, technológiailag innovatív termékeket vagy üzleti modelleket kínálnak az ingatlanpiacok számára, természetesen a fogyasztói attitűd változásainak fényében – olvasható az Invitech blogján.

Az alapoktól a virtuális csapatmunkáig

Ahogy egy iroda elképzelhetetlen áram és víz nélkül, ugyanúgy nem tudnánk ma már elképzelni belső hálózat, internet, adatbiztonság vagy éppen kommunikációs szolgáltatások nélkül. A cégek technológiai téren is kényelmet várnak el, hogy a digitális infrastruktúra a háttérben láthatatlanul támogassa a hatékony és zökkenőmentes munkavégzést.

Mit érdemes átgondolni, amikor üzemeltetőként vagy bérlőként szolgáltató partnert választunk? Biztos, hogy szükség lesz:

  • stabilan és gyorsan működő, szélessávú internetkapcsolatra,
  • vezetékes (IP) telefonszolgáltatásra,
  • az irodai működés virtuális kiterjesztésére a felhőbe,
  • biztonsági szolgáltatásokra, mint például tűzfal, végpontvédelem vagy spamszűrés.

Az alapvető elvárások mellett a szolgáltatások integráltsága, összetettsége is rengeteget nyom a latba, amikor a cég működésének hatékonyságáról vagy éppen a felhasználói élményről van szó, melyet a vállalati ügyfelek és a munkatársak egyaránt igénybe vesznek.

Az internetalapú telefonálás és a felhőalapú alkalmazások együttműködése ma már alapvető elvárás egy modern irodai környezetben. Ráadásul a digitális infrastruktúra gyors és stabil működésére nemcsak a napi üzletmenet érdekében van szükség, hanem azért is, mert az alkalmazottak is egyre több, az életüket megkönnyítő szolgáltatást várnak el a munkahelyüktől.

Jó példa erre az Invitech megoldása, amely integrálta saját digitális, telefonos szolgáltatásait, vezetékes és mobilhívási lehetőségeit a Microsoft csapatmunkát támogató Teams alkalmazásával. Ennek köszönhetően a kollégák a chatelésen, fájlok megosztásán és közös szerkesztésén, a közös naptár- és jegyzethasználaton kívül modern alközponti funkciókat érhetnek el. Továbbá audio- és videóhívásokat indíthatnak, illetve fogadhatnak PC-n, tableten, okostelefonon és modern, digitális vezetékes készüléken – közvetlenül a Teams alkalmazásból. Ez egyaránt hasznos lehet mind egy irodaház bérlői, mind az üzemeltetői számára.

További részleteket az Invitech blogján olvashat! Az infokommunikációs vállalat az Üzleti tippek rovat partnere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik