Üzleti tippek

Sokat kockáztatnak felhő nélkül a cégek

Egy társaság vezetőjének ma már nem a felhőszolgáltatásoktól kellene félnie, hanem attól, hogy mi történik vállalkozásával, ha nem használja a felhőt – emelte ki az Invitech blogja.

Úgy vélik, nem véletlenül tart a teljes informatika a felhőalapú működés irányába: ez a modell ugyanis sokkal hatékonyabb üzleti működést tesz lehetővé. Ha valaki nem él ezzel a lehetőséggel, könnyen versenyhátrányba kerülhet.

Leállás és súlyos veszteségek helyett

Az üzemfolytonosságról való gondoskodás megkerülhetetlen, ha egy cég nem akar az esetleges leállások miatt súlyos veszteségeket elkönyvelni. Ha a vállalkozás működésének valamiért mégis szünetelnie kell, akkor minden munka nélkül töltött óra, nap vagy hét komoly üzleti károkat okoz.

Hová költöztessük az adatokat? Gyakori tévhitek a felhőről
Az Invitech kigyűjtötte, hogy melyek a leggyakoribb félelmek, és mi a szakemberek válasza ezekre.

A hagyományos informatikai rendszerekkel előfordulhat, hogy egy váratlanul fellépő hiba miatt kiszámíthatatlan időre muszáj megszakítani a cég tevékenységét. Ez egyrészt közvetlen bevételkiesést okoz, másrészt pedig rongálhatja a társaság imázsát, és ügyfélvesztéssel is járhat.

A felhő folyamatos működéséről viszont professzionális szolgáltatók gondoskodnak, a rendelkezésre állást szerződésben vállalják.

Hová lettek az adataink?

Az átmeneti leállásnál is rosszabb, ha pótolhatatlan vagy csak nehezen újra beszerezhető céges adatok vesznek el. A felhőmegoldásokban tárolt adatokat ez a veszély sokkal kevésbé fenyegeti az aktív védelemnek és a redundáns tárolásnak köszönhetően.

Azonnal elérhető alkalmazások

A mai gyorsan változó világban alapvető igény, hogy egy adott üzleti cél megvalósítására minél gyorsabban be lehessen vezetni egy új alkalmazást. Csakhogy a program futtatásához megfelelő hardver- és szoftverkörnyezetre van szükség. Ennek beszerzése, konfigurálása és üzemeltetése ugyanakkor sok időbe és pénzbe kerülhet, nem beszélve a bővítésekről és frissítésekről.

Ezzel szemben a felhőben sokkal gyorsabban elérhetővé tehető és használatba vehető egy szolgáltatás, ráadásul nem kell foglalkozni a beszerzéssel, üzemeltetéssel és továbbfejlesztéssel sem. Olvassa el a teljes összefoglalót az infokommunikációs szolgáltató blogján!

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik