Üzleti tippek

Egyre profibb lehet a virtuális csapatmunka a felhőben

Magyarországon elsőként az Invitech kínálja a Microsoft Teams-et egységes infokommunikációs szolgáltatásként.

Egy most bejelentett megoldás révén az infokommunikációs vállalat ügyfelei egy kézből juthatnak hozzá a felhőalapú csoportmunka előnyeit biztosító alkalmazáshoz és a Microsoft Teams hatékony használatához nélkülözhetetlen telekommunikációs infrastruktúrához. A megoldással megvalósul az Office 365 és a publikus telefónia integrációja, a felhőből közvetlenül és költséghatékonyan lesznek elérhetőek a telefonhívások a vezetékes és mobil hálózatok felé egyaránt.

Összességében elmondható, hogy a Microsoft Teams rendszere és az Invitech által szállított, a telefonszolgáltatás köré épülő integrált megoldás új távlatokat nyit a vállalati kommunikációban. Nem véletlen, hogy az integrált rendszer iránt egyre nagyobb az érdeklődés üzleti ügyfeleink körében. Már megkötöttük az első szolgáltatási szerződéseket az egységes kialakítású rendszer szállítására, és kollégáink számos további potenciális ügyféllel folytatnak előrehaladott tárgyalásokat – értékelte az új szolgáltatás piaci fogadtatását Gerald Grace, az Invitech vezérigazgatója.

A Microsoft Teams eddigi piaci fogadtatását jellemzi, hogy mára több mint 13 millióan használják naponta, heti szinten pedig már több mint 19 millió felhasználója van. A világszerte 181 piacon, 53 nyelven elérhető platform földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül biztosítja a felhasználás lehetőségét.


Széles körű elterjedését bizonyítja, hogy egyre több nagyvállalat, mint például az Emirates, a FedEx, a Lexmark, a The Adecco Group, a KONE és a McCann Worldgroup is ezt a megoldást használja.

A Teams használata mellett komoly érv, hogy a Microsoft folyamatosan fejleszti az elérhető szolgáltatások körét, és rendszeresen jelentünk be olyan új funkciókat, melyek révén a gazdasági élet, a közigazgatás vagy az oktatás szereplői még teljesebben használhatják ki a megoldás előnyeit – fogalmazott Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Egyre több minden érhető el a felhőben

Immár két éve, hogy a szoftveróriás elindította az M365-öt, a munkahelyi együttműködés átalakítását, az üzleti folyamatok korszerűsítését és a kritikus információk védelmét segítő alkalmazások és szolgáltatások integrált készletét. A rendszer irodai szoftvercsomagja az Office 365, melynek egyik központi eleme a Microsoft Teams. Az innovatív, felhőalapú Teams lényegét tekintve egy csevegési, videóértekezleti, hívási és fájltárolási lehetőségeket egyetlen integrált alkalmazásban biztosító csoportmunka-megoldás.

Yealink IP telefon

Az Invitech most a hazai infokommunikációs piacon elsőként jelent meg olyan értéknövelt, integrált szolgáltatással, mellyel ügyfelei a Microsoft Teams platformjában rejlő lehetőségeket valóban teljes értékű kommunikációs megoldásként használhatják. A Teams és a publikus távközlési hálózatok integrációjával a felhasználók a felhőalapú csoportmunkát támogató alkalmazások és funkciók mellett már közvetlen távközlési kapcsolattal is kiegészíthetik kommunikációs igényeiket.

A most bejelentett új megoldás lehetőséget biztosít az Office 365 előfizetéssel rendelkező cégek számára, hogy kommunikációs stratégiájukat újra gondolják, és az eddig megszokott rendszerek mellett egy teljesen új technológiai megvalósítást vegyenek igénybe. Mostantól ugyanis egyszerűen lecserélhetik elavult alközponti rendszereiket, és áttérhetnek a Teams alapú kommunikációs platformra, legyen szó akár telefonhívásokról vagy videókonferenciáról.

Válságban még inkább felértékelődhetnek az ICT-megoldások
Jövőt álló technológia és előremutató hálózatfejlesztés is szerepel a túlélési stratégiák között.

Mindehhez az Invitech a szolgáltatás részeként, az ügyfelek igényeihez igazodva biztosítja a teljes körű megoldást, ami tartalmazza a telefonszámokat, a teljes integrációs rendszer üzemeltetését – és opcionálisan akár a telefonkészülékeket vagy egyéb lokálisan telepített rendszerek integrációját is.

A két vállalat együttműködése nem mai keletű

Az infokommunikációs megoldásszállító a szoftvergyártó úgynevezett Cloud Service Provider Partner minősítésével rendelkezik, így jogosult a Microsoft felhőalapú üzleti megoldásainak értékesítésére. Most ez az együttműködés bővül azáltal, hogy hazánkban elsőként az Invitech kínálja egy kézből a csoportmunka-megoldás és az infokommunikációs infrastruktúra integrációját.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik