Üzleti tippek

Elbocsátásoktól tart az Elmű-ÉMÁSZ üzemi tanácsa

A két áramszolgáltató igazgatósága a rendelkezésére álló információk alapján az E.ON vételi ajánlatának elfogadását javasolja részvényeseinek – tette közzé az Elmű-ÉMÁSZ a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az E.ON Hungária Zrt. októberben nyilvános vételi ajánlatot tett a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. által kibocsátott valamennyi, egyenként tízezer forint névértékű, névre szóló törzsrészvények megvásárlására – részvényenként 34.585 forintos áron.

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. által kibocsátott, egyenként tízezer forint névértékű, névre szóló törzsrészvények megvásárlására tett nyilvános vételi ajánlat esetében 31.701 forint az ajánlati ár részvényenként. Az ajánlat elfogadására november 7. és december 6. között van lehetőség.

Az áramszolgáltatók üzemi tanácsa viszont attól tart, hogy a vételi ajánlat több ponton olyan elemeket tartalmaz, amelyek a munkahelyek leépítését deklarálják vagy sugallják közép- és hosszú távon. Ezért azt várják el, hogy a felek a megállapodásban garantálják a továbbfoglalkoztatást. Azt is elvárják, hogy az E.ON holding folytassa a munkavállalói beleszólási jog eddigi jó gyakorlatát – idézte a BÉT honlapján közzétett véleményt a hvg.hu.

Az Európai Bizottság szeptemberben hagyta jóvá, hogy az E.ON megvásárolja az Innogy energetikai cég többségét, amivel a társaság tulajdonában levő Elmű-ÉMÁSZ is a német nagyvállalathoz kerül.

Beszáll a Magyar Villamos Művek az E.ON Hungáriába
Mészáros Lőrincéké lesz az a szolgáltató, amelyik az ország ötödén adja az áramot.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik