Üzleti tippek

Több mint 20 ezer biztosítást vett át a Generali

Az áprilisban bejelentett tranzakció szerint a Generali Biztosító megvásárolta a magyarországi ERGO biztosítók teljes biztosítási portfólióját. Az akvizíció a két nagyvállalat közötti csoportszintű, a magyar mellett a szlovák piacra is kiterjedő tranzakció része.

A Generali CEE Holding és az ERGO Austria International megállapodása értelmében a Szlovákiában működő ERGO Biztosító állománya a szlovák Generali, míg a Magyarországon működő ERGO Életbiztosító Zrt.-nek és a nem-életbiztosítási tevékenységet folytató ERGO Versicherung Fióktelepének biztosítási állománya a magyar Generali Biztosító Zrt. portfóliójába olvad.

A magyar piacot érintő tranzakció 17 ezer életbiztosításra, továbbá mintegy 3 ezer lakás-, illetve 3 ezer baleset-biztosításra terjed ki. Az ügyfelek számára az állományátvétel nem jelent változást, szerződéseik változatlan feltételek mellett élnek tovább. Az érintettek tájékoztatását a Generali Biztosító megkezdte. Az ügyfelek kérdéseikkel a Generali ügyfélszolgálatához fordulhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik