Üzleti tippek
hands of farmer with tablet with infographics on the screen

Fejtörést okoz a generációváltás a kkv-knál

24.hu
24.hu

2018. 05. 29. 15:37

Hogyan adja át a céget a vezető? Milyen megoldási lehetőségek vannak a generációváltásra, hogy biztos legyen a vállalkozás zavartalan működése? Milyen félelmei és kételyei lehetnek egy vezetőnek, amikor kiadja kezéből az irányítást, és kinek is kéne adnia?
Korábban a témában:

„A 90-es évek családi vállalkozásainak rövidesen szembe kell nézniük a generációváltással, hiszen a cégvezetők lassan elérik a nyugdíjkorhatárt. Az irányítás átadása azonban a tapasztalatok szerint korántsem olyan könnyű, 3-ból 2 vállalat nem éli túl az első generációváltást” – hívja fel a figyelmet a felmérés kapcsán Virágh Rajmund, a Hammel&Hochreiter generációváltás szakértője.

Kevesen gondolkodnak még a vállalkozás értékesítésében

Amikor elérkezik a cég átadásának az ideje, akkor a vezetők 74 százaléka a tulajdonlás megtartásával szeretné átadni a cégvezetést. 47% százalékuk családtagnak adná át a stafétát, 17 százalékuk házon belülről szeretne utódot találni, 10 százalékuk pedig külső szakembert szeretne vezetőnek. Csupán 18 százalék azok aránya, akik megfelelő időben és feltételek között a vállalkozás értékesítésében gondolkodnak – derült ki a BDO Magyarország és az Opten közös kkv-felméréséből.

Virágh Rajmund szerint sem egyszerű a döntés, hogy ki a legalkalmasabb utód, mert a családi vállalkozások legnagyobb értéke és egyben legnagyobb kockázata is az a karizmatikus személyiség, aki létrehozta a vállalkozást.

Mivel a gyerekek igen gyakran a családi vállalkozásban nőnek fel, nem meglepő, hogy csaknem a vezetők fele gondolkodik azon, hogy gyermekének, adja át az irányítást. Azonban mivel az utódok teljesen más emberek, így az esetek túlnyomó többségében nem képesek ugyanúgy vezetni a céget, mint elődjeik. Stílusváltás, kultúraváltás és a szervezeti struktúra váltása is történhet ilyenkor, amire a szervezetet és az ügyfeleket, partnereket is fel kell készíteni.

Interim menedzserek is segíthetnek

„A biztonságos generációváltás érdekében amikor a cégvezető nyugdíjas korba ér, érdemes elválasztani a tulajdonosi és az operatív, ügyvezetői feladatköröket. Ha a cégutódlás és az eladás nem járható út, akkor az új ügyvezető választása az egyetlen lehetőség hosszú távon. A kiválasztás esetén a kutatásban résztvevők szerint a cég szakterületén való tapasztalat a legfontosabb, valamint, hogy lehetőleg a vállalkozáson belülről érkezzen. Az ideális jelölt életkora sem mindegy, körülbelül 33-49 év közöttinek érdemes lennie, ami azt jelenti, hogy legalább 10 év munkatapasztalattal kell rendelkeznie. Amennyiben nem sikerül időben megtalálni az utódot érdemes interim menedzserek bevonásával áthidalni az időszakot” – mondja Virágh.

A generációváltásra való felkészülésben a felmért 200 családi vállalkozás vezetőinek fele tartja ajánlatosnak, hogy külső tanácsadó segítse a társaságot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.