Üzleti tippek
Hacker using laptop. Lots of digits on the computer screen.

Szálljon szembe a hackerekkel! Most elnyerheti cége teljes IT-védelmét

Szponzorált tartalom
Szponzorált tartalom

2018. 11. 15. 13:36

Azok az idők rég elmúltak, amikor elég volt egy vírusirtót és egy tűzfalat telepíteni, és ezzel meg is oldottuk céges hálózatunk védelmét. A kibertámadások robbanásszerű növekedése és kifinomultsága miatt ennél jóval összetettebb biztonsági megoldásokra van szükség.
Korábban a témában:

Az elmúlt öt évben megtriplázódott az informatikai támadások száma, és csak tavaly 400 millió kártevőt azonosítottak világszerte. Az egyre gyakoribb incidensek a nagyvállalatoknak is komoly kockázatot jelentenek, a kisebb cégeknek pedig egyre nehezebb önerőből megoldaniuk a hatékony védelmet.

Éppen ezért idehaza is megjelentek a kiszervezett biztonsági szolgáltatások. Ezeknek az előnye, hogy egy külső, erre szakosodott csapat menedzseli az informatikai rendszereket és non-stop védelmet biztosít.

Most IT-biztonsági szolgáltatást nyerhet vállalkozásának!

Az Invitech infokommunikációs megoldásszállító meghirdette a Nagy IT-kvízt, amelynek kitöltői között 1 éves Sophos Intercept X új generációs végpontvédelmi megoldást sorsolnak ki.

A központilag menedzselhető, mesterséges intelligencián alapuló megoldás ötvözi a zsarolóvírusok elleni védelmet a rosszindulatú programok elleni védelemmel, valamint egy olyan modullal, amely a munkaállomáson bekövetkező minden egyes változást elküld a központi menedzsment eszköznek. A szolgáltatás illeszkedik a meglévő végpontvédelmi és tűzfalmegoldásokhoz.

Az elnyerhető átfogó védelmi megoldás részei a többi között:

  • sérülékenységet kihasználó káros kódok detektálása;
  • zsarolóvírusok viselkedését detektáló komponens – a titkosított adatok visszaállíthatóságával;
  • alkalmazások fehérlistázása;
  • mesterséges intelligenciát kihasználó technológia;
  • támadási kísérletek és annak kiváltó okainak vizuális megjelenítése.

Az IT-biztonság folyamatos harckészültséget kíván

Sokféle típusú támadás létezik, és mindegyiknél más-más lehet a detektálás és a megelőzés módja. Például egy zsarolóvírus úgy jut be a céges hálózatba, hogy egy hasznosnak tűnő állományt csatoltak egy e-mailhez, a felhasználó pedig ennek megnyitásakor hozzájárul a fájl futtatásához. A káros program titkosítja az adott gépen vagy a hálózaton elérhető fájlokat, és ’váltságdíjat’ kér ennek feloldásáért. Mi az Invitech-nél detektálni tudjuk, ha ilyen üzenet érkezik, és proaktívan jelezzük az ügyfél felé, továbbá akár a dolgozók IT-biztonsággal kapcsolatos tudatosságát szórakoztató formában, oktatás keretén belül is fejlesztjük – összegezte korábban az Invitech blogján Vaspöri Ferenc, az infokommunikációs vállalat IT-biztonsági szakértője.

„Ugyanígy időben észlelni tudunk például egy túlterheléses támadást (DDoS), és a beérkező, mesterségesen megnövelt forgalmat átirányítjuk, aminek köszönhetően a megcélzott szerverek továbbra is működnek. Megfigyeljük és elemezzük a naplóállományokat is, és ha valami szokatlan történik, akkor arra reagálunk. Ez egy folyamatos, erőforrásigényes csapatmunka” – fejtette ki a technológiai szaktanácsadó.

Az Invitech biztonsági műveleti központjában (angol rövidítéssel SOC-ban) a szakemberek nemcsak biztonsági tevékenységekkel foglalkoznak 7/24-ben, hanem hálózatüzemeltetéssel, IT- és alkalmazásüzemeltetéssel is.

Az Invitech az Üzleti tippek rovat partnere. Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 9.
Grezsu Mihályné viszi haza az önkormányzat ajándékcsomagját a Nyíregyházához tartozó Szélsõbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékû karácsonyi ajándékcsomagját.
MTI Fotó: Balázs Attila

Kihirdették a nyugdíjemelést

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.