Üzleti tippek

Ne fizessen rá: az IT-biztonsággal nem lehet viccelni

Miközben egyre több veszély leselkedik a számítógépekre, a cégek informatikai rendszerére, sokan még mindig felesleges luxusként tekintenek az IT-biztonságra. Ők azok, akik csak a baj után áldoznak erre, akkor viszont sokkal többet.

Rohamtempóban fejlődik a kiberbűnözés, miközben a vállalkozások (még a közepes vagy annál nagyobb cégek egy része is) komoly lemaradásban vannak az informatikai védelem terén. Még egy igen jó és tapasztalt rendszergazda tudása is kevés ott, ahol nemzetközi hackercsoportok „támadnak” az adatbázisok megszerzése vagy egy kártékony zsarolóvírus terjesztése érdekében.

Üzleti tipp: most teljes védelmet nyerhet!

Töltse ki az Invitech kvízjátékát, és Sophos Intercept X új generációs végpontvédelmi rendszert nyerhet cégének.

Sokba kerül utólag okosnak lenni

Gyakori, hogy az IT-biztonság terén is csak akkor következik be a felismerés, ha megtörtént a baj. Vagyonok, vállalatok éves nyereségei úsztak már el az internetes kiberbűnözésnek „hála”. Pedig a bérelhető ICT-szolgáltatások segítségével a veszteségek töredékéért mindenkinek elérhető, profi szakemberek által nyújtott védelmet lehet biztosítani a számítógépeinknek, szerverünknek.

A jövő megoldása: a kiszervezett biztonság

A kiszervezéstől ma már nem érdemes tartani. Az adatvesztést és bevételkiesést okozó számítógépes vírus a veszélyes, nem pedig az, ha egy külső, profi infokommunikációs megoldásszállító vigyáz a rendszerünkre. 0-24 órás, a hét minden napján aktív felügyelet, az internetes forgalmak mintázatainak elemzése és ezek alapján a fenyegetettség előrejelzése, vagy a mesterséges intelligencia csatasorba állítása – csak néhány példa az Invitech által biztosított arzenálból.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik