Üzleti tippek

A lengyel piacon terjeszkedik a Duna House

Az ingatlanpiaci cégcsoport lengyel leányvállalata, a Metrohouse Franchise S.A. megállapodást írt alá a Gold Finance Sp. z o.o. 100%-os üzletrészének megvásárlásáról.

Az akvizícióval a Duna House megerősíti a lengyel piacon betöltött pozícióját, és majdnem megháromszorozza a cégcsoport által Lengyelországban közvetített hitelek volumenét.

A budapesti értéktőzsdén jegyzett vállalat Közép- és Kelet Európa legnagyobb ingatlanközvetítő csoportjaként jelenleg három országban négy hálózattal és több mint 240 irodával van jelen.

A felvásárolt Gold Finance a lengyel piac meghatározó hitelközvetítője, közvetített hitelvolumenének értéke 2017-ben 845,6 millió lengyel zlotyt tett ki (mai árfolyamon 63,2 milliárd forint). Ezzel az ötödik legnagyobb szereplő a lengyel piacon.

A befektetés teljes értéke 3,9 millió lengyel zloty volt (293,9 millió forint), amelyből 3,5 millió lengyel zloty a tranzakció vételára, 0,4 millió lengyel zloty pedig a Gold Finance tulajdonosi hiteleiért fizetett ellenérték volt.

A Duna House a lengyel márkanév megtartását és a Gold Finance hálózatának további bővítését tervezi.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik