Üzleti tippek

Az IoT már nem csak a kísérletező kedvű cégek gyakorlóterepe

Menedzselt IoT-megoldásokkal lép piacra az Invitech az IoT Insights bevezetésével.

Az infokommunikációs sikeres pilot programok tapasztalatai alapján alakította ki a komplex IoT-szolgáltatásait és platformját az üzleti ügyfelek számára.

Az IoT Insights integráltan, egy kézből kínálja a különböző szenzorok, adatbázisok és rendszerek monitorozását és üzemeltetését, valamint az ezekből származó adatok gyűjtését, feldolgozását és megjelenítését. A felhasználók ezáltal gyorsabban, eredményesebben tárhatják fel az üzleti hatékonyságot javító összefüggéseket.

Az Invitech partnerei egy online felületen, az Insights platformon keresztül érhetik el a társaság IoT-infrastruktúráját, szolgáltatásait és szakértői bázisát. Az infokommunikációs cég menedzselt Dolgok Internete (Internet of Things) megoldásai a gazdaság legkülönbözőbb területein, az ipari termelésben, az agráriumban, az építőiparban és más ágazatokban is növelni tudják a vállalkozások hatékonyságát.

David Blunck

„Az Internet of Things immár nemcsak a kísérletező kedvű cégek gyakorlóterepe, hanem reális lehetőség a vállalkozások és intézmények hatékonyabb működéséhez. Az IoT Insights üzleti modelljének előnye, hogy az IoT-szolgáltatások minden elemét egy kézből, end-to-end tudja nyújtani.

Így megoldásainknak része a szenzorok kihelyezése és karbantartása, az adatok továbbítását biztosító hálózat fejlesztése és üzemeltetése, az adatok felhőalapú tárolása és a mélyebb összefüggéseket feltáró adatelemzési üzleti intelligencia is” – fogalmazott David Blunck, az Invitech vezérigazgatója.

Az Insights platformon keresztül nemcsak vállalatok, intézmények, hanem egyetemek, startupok is igénybe vehetik az Invitech megoldásait, amelyekre építve új fejlesztéseket hozhatnak létre.

Országszerte egyre több helyen elérhetők az okoshálózatok

A társaság által nyújtott, menedzselt szolgáltatások alapja a folyamatosan bővülő infrastrukturális háttér. Az Invitech ez év elején átadott budapesti hálózatán már javában működnek a társaság IoT-szolgáltatásai, most pedig több más vidéki település mellett, Szegeden és Miskolcon is kiépült az infrastruktúra. Hamarosan pedig Debrecenben, Szombathelyen és Zalaegerszegen is elérhető lesz.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik