Üzleti tippek
Budapest, 2017. július 31.
Egy ügyfél tárgyal az ügyintézõvel az MFB Pont közvetítõi hálózat újonnan megnyitott fiókjában az MKB Bank Váci utcai székházában 2017. július 31-én. Összesen 750 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhetõ a kibõvített MFB Pontok hálózatánál hitelprogramok keretében 2020-ig a kis- és középvállalkozások és a lakosság számára.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hamarosan indul a digitális jólét hitelprogram

24.hu
24.hu

2018. 08. 27. 17:57

Szeptember elsejétől a kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésre kamatmentes hitelt igényelhetnek az MFB Pontokon.
Korábban a témában:

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: a digitális jólét program (Djp) kedvezményes hitele segíti a magyar kkv-k felkészülését a digitalizáció kihívásaira. Számítások szerint 300-400 vállalkozás kaphat majd támogatást fejlesztéséhez a hat konvergencia régióban.

Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy szeptember elejétől nulla százalékos kamatozású hitelt igényelhetnek a kkv-k a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) rendelkezésre álló 7,5 milliárd forint keretből 5 millió és 200 millió forint között. A feltételek pedig nem változnak a maximálisan hét évre igénybe vehető hitel futamideje alatt.

Hozzátette: nyolc együttműködő bank révén 642 MFB Pontot működtetnek országszerte, és a kkv-hiteleikhez kapcsolódóan mentorálási lehetőséget is igénybe vehetnek a vállalkozások – írta az MTI.

Palkovics László arra is kitért, hogy a digitalizáció és a robotizáció átrendezi a munkaerőpiacot, változnak a döntési mechanizmusok, és a program segíti a magyar kkv-k felzárkózását nemzetközi versenytársaikhoz a digitális, innovációs képesség és a hatékonyság területén is.

Az MFB tájékoztatása szerint a digitális jólét hitelprogram digitális termékek és szolgáltatások fejlesztését célzó projekteket támogat, de bizonyos keretek között elszámolható tárgyi eszköz beszerzése, immateriális javak vásárlása, szolgáltatási tevékenységhez kapcsolódó költség, díjak, jogi, közjegyzői, szabadalmi költség, hazai kiállításon vagy vásáron való részvétel, külpiaci terjeszkedést segítő szolgáltatás, a projekt szakmai megvalósításában közreműködő munkatársak személyi jellegű ráfordítása, útiköltség, kiküldetési költség, általános költség és irodabérlés.

Kiemelt fotó: MTI / Máthé Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.