Üzleti tippek

Felpörgetné a hitelezést az MFB

A Magyar Fejlesztési Bank és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja 75 millió euró összegű hitelkeret-megállapodást kötött, amely az MFB finanszírozási programjaihoz biztosít forrást kedvező feltételekkel.

Az első – a magyarországi diákhitelezés finanszírozását szolgáló – 9,3 milliárd forint összegű hitelrészlet folyósítására várhatóan a napokban kerül sor.

Az Európa Tanács Fejlesztési Bankja (CEB) régóta az MFB stratégiai partnere. A két bank 1999 és 2014 között összesen 735 millió euró összegű hitelkeret-megállapodást kötött. A legutóbbi, 2014-ben létrejött keretszerződésben biztosított forrásokat az MFB teljes egészében lehívta és felhasználta.

A hazai fejlesztési bank stratégiai célja, hogy élénkítse a saját forrású hitelezési tevékenységét, amely a piaci hiányosságok kijavítására irányul. Ezért időszerűvé vált egy új hitelkeret-megállapodás megkötése a CEB-bel, amelynek révén az MFB hosszú futamidejű forrásokat tud bevonni a piacon elérhetőnél kedvezőbb kamatozással.

A teljes hitelkeret az MFB különböző finanszírozási programjaihoz biztosít forrást. A CEB által nyújtott hitel hozzájárul a Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció kedvező feltételrendszerének kialakításához, a magyarországi diákhitelezés finanszírozásához, de ezeken túl számos egyéb program megvalósításához is lehetőséget biztosít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik