Üzleti tippek
business woman is pointing where to sign on document, with documents in background

Nyaralás után jöhet a felmondás?

24.hu
24.hu

2018. 08. 16. 12:17

A megnövekedett munkaerőhiány miatt egyre magasabb stressznek vannak kitéve a munkavállalók. Ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy a megnőtt igény miatt viszonylag könnyen el tudnak helyezkedni, ha a felmondás mellett döntenek.
Korábban a témában:

A nyaralás alatt sok dolgozó ismeri fel, hogy már nem motivált, és nem akar hosszú távon tervezni a munkahelyén. A szabadság stresszmentes élményét ráadásul gyakran a kollégák helyettesítésével és a szeptemberi pörgéssel járó extra nehézségek váltják a visszatéréskor.

Hat európai nemzet is szerepel az InterNations TOP 10-es listáján, ahol azt vizsgálták, melyik országban találják a legjobbnak a külföldről érkezett munkavállalók a munka és magánélet egyensúlyát. A felsorolásban több helyen is hosszabb az átlagos munkahét a magyar átlagnál, a dolgozók mégis kipihentebbnek és motiváltabbnak érzik magukat.

Göröcs Lili Melinda, a Profession.hu HR-vezetője szerint a legfontosabb tényező, hogy mennyi időre van szükségünk ahhoz, hogy el tudjunk szakadni a munkahelyi feladatokból és a környezetből származó stressztől. A már szinte minden ágazatban megfigyelhető munkaerőhiány miatt magasabb stresszt kell megélniük a dolgozóknak a mindennapokban, ráadásul a céges e-mailek folyamatos követésével a munkaidő és a szabadidő közötti határt is felszámoljuk, így nem tudunk ténylegesen kikapcsolódni.

Nem csak a főnök miatt túlórázunk

Minden korábbi felmérés azt bizonyítja, hogy az átlagos magyar dolgozók sokkal kevésbé tudatosak abban, hogy időben hazamenjenek a munkahelyükről, illetve ne nézzék az e-mailjeiket munkaidőn kívül vagy akár a szabadságukon. Ez jelentősen rontja munka és magánélet közötti egyensúly érzetét, és gyengíti a motivációt.

A vezetők nem feltétlenül várják el a folyamatos elérhetőséget, de öntudatlanul is azokat a kollégákat részesítik előnyben, akik ezt maguktól megteszik. Ha több munkatárs is rendszeresen dolgozik munkaidőn kívül, az hamar a céges kultúra részévé válik.

Nem kellene megvárni, amíg betelik a pohár

Magyarországon a legtöbb munkáltató még mindig nem kezeli aktívan a HR-problémákat, és inkább az új dolgozók megszólítására koncentrál, mint a meglévők megtartására. A munkához nem kötődő, kikapcsolódást segítő juttatásokkal és a munkaidő betartásának ösztönzésével jelentősen növelhető az alkalmazottak hosszabb távú motivációja – javasolja a szakember.

Munkavállalóként is érdemes már a problémák érzékelésekor beszélni a HR-essel, vagy cégvezetővel és nem várni, míg „végleg betelik a pohár”. A megváltozott álláspiaci helyzet miatt a legtöbb helyen már sokkal rugalmasabban állnak az ilyen jellegű megkeresésekhez, és támogatják a stresszt csökkentő alternatív megoldásokat.

Az új generáció már nem az egyensúlyra vágyik

A fiatalok már nem az egyensúlyra törekednek, hanem az összhangra. Olyan munkahelyet keresnek, ahol otthon érezhetik magukat és barátok veszik körül őket. Nem esnek zavarba, ha egybeolvad a munka és magánélet, mert maga a munkavégzés is kellemes számukra. Ez részben azt is jelenti, hogy a hagyományos munkaidőben többet foglalkoznak magánéleti kérdésekkel, de azt is, hogy azon túl szívesen foglalkoznak a feladataikkal. Ha az összhang megvalósul, a munkavállalók elhivatottabbak és hatékonyabbak lesznek.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.