Üzleti tippek
Internet of things (IOT) concept with a network of connected objects exchanging data with wireless connection, person touching virtual screen, smart home

Az emberek után a tárgyak is rákattannak az internetre

Szponzorált tartalom
Szponzorált tartalom

2018. 05. 18. 14:50

Komoly esély van arra, hogy a dolgok internete lesz az a következő nagy dobás, ami alapjaiban változtathatja meg azt, hogy miként élünk és dolgozunk.
Korábban a témában:

Az IoT egyszerre komplex, ugyanakkor aránylag egyszerűen leírható jelenség. Az Internet of Things kifejezésnek a neve miatt némi hátrányból kell indulnia, hiszen nem tartalmazza a mostanában olyan trendi „smart” vagy „okos” szavakat. Ennek ellenére a „dolgok interneténél” intelligensebb, okosabb technológiát nehezen lehetne említeni – olvasható a hvg.hu-n megjelent, az Invitech Solutions szakmai együttműködésével készült összeállításban.

Magyarul általában az angol elnevezés szó szerinti fordítását használjuk, a kevésbé használt, de időnként előforduló változat a „tárgyak internete”.

Az IoT egy olyan hálózatban működő, internetet használó rendszer, amelyen különböző tárgyak kommunikálnak és juttatnak el információkat egymásnak, illetve a rendszert üzemeltető embereknek, cégeknek.

A dolgok ilyen típusú kommunikációjának további fontos jellemzője, hogy mindez automatizálva, külön emberi beavatkozás nélkül zajlik, ezért szerteágazó területeken nyújt rendkívül hasznos segítséget az üzleti vagy magánfelhasználóknak.

Behálózzák a világot az okoseszközök

Az alapokat a jellemzően valamilyen szenzorral rendelkező okoskészülék adja, amely a környezetben lezajló folyamatok, állapotok, körülmények megfigyelésére, mérésére képes. Majd ezt követően az eszköz a keletkezett adatokat továbbítja egy távoli számítógép, szerver vagy akár mobilos alkalmazás felé.

Az IoT működése leginkább a világhálóhoz hasonlítható. A dolgok internete is használ végpontokat, hálózatot, szervert és alkalmazásokat, hiszen a feladat itt is az, hogy az információ – lehetőleg minél gyorsabban – eljusson valahová. Az Internet of Things megjelenhet a mindennapjainkban, a bennünket körülvevő tárgyakban, a lakásban, autóban, éppen ezért az ilyen példákkal a legkönnyebb elmagyarázni a működését.

További részleteket itt olvashat.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.