Üzleti tippek

Okoshálózatokkal erősít az Invitech

A nemzetközi LoRa-szövetség tagjaként a vállalat országszerte tervezi, hogy elérhetővé váljon a Dolgok Internete számára kifejlesztett adatátviteli technológia.

Az infokommunikációs szolgáltató nemrég jelentette be, hogy átadták a Budapestet lefedő LoRa (Long Range) alapú IoT-hálózatukat. Az alacsony energiaigényű, nagy hatótávolságú, vezeték nélküli technológia segítségével a megbízók hatékonyan kapcsolódhatnak majd a kihelyezett IoT-szenzorokhoz.

A Dolgok Internete (Internet of Things) a weben keresztül összekapcsolt, irányított eszközök hálózatát jelenti.

Közös munka az egyetemi kutatókkal

Az Invitech Solutions a LoRa-technológia alkalmazása és fejlesztése terén együttműködik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) távközlési és médiainformatikai tanszékével.

A tanszék kutatói már több mint tizenöt éve foglalkoznak vezeték nélküli szenzorhálózatok kommunikációjával, Dolgok Internete technológiákkal és azok alkalmazásaival az okosvárosokban vagy akár a precíziós mezőgazdaság területén.

Minden folyamat Magyarországon belül marad

A társaság az Internet of Things platformjával az IoT-értéklánc minden elemét képes egy kézből (end-to-end) biztosítani vállalatok, államigazgatási és önkormányzati intézmények számára.

Infografika a rendszerhez szükséges eszközökről és felhasználhatósági területekről

A kihelyezett szenzorok, az információk továbbítására szolgáló antennák, az adatok feldolgozásához szükséges szerverek, a beérkező információhalmazt feldolgozó alkalmazások, valamint a szükséges szaktudás is rendelkezésre áll házon belül.

Biztonsági és adatkezelési szempontból a rendszer további jellemzője, hogy a működtetés során keletkező adatok továbbítása az Invitech saját hálózatán történik, az információk feldolgozása pedig a társaság adatközpontjaiban zajlik, így minden folyamat Magyarországon belül marad.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik