Üzleti tippek

Ismét kiosztották az InnoMax Business és Nonprofit Díjakat

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az innovációs versenyt, amelyen idén főként a fenntarthatóság és a tudásfejlesztés állt a nyertes pályázatok fókuszában.

Az Invitech InnoMax Díj kiírásának középpontjában ez alkalommal is a mindennapokat jobbá tévő, a közösségi érdeket is szolgáló innováció elősegítése állt. A pályázatra mindkét kategóriában – Business és Nonprofit – nagyszámú nevezés futott be, a győzteseket pedig ezúttal is neves szakemberekből álló zsűri választotta ki.

A nyertesek

Business kategória

  1. helyezett: Energrade Kft.
  2. helyezett: Patika.net Zrt.
  3. helyezett: Ultinous Zrt.

Nonprofit Kategória

  • Járókelő Közhasznú Egyesület
  • Magyar Környezeti Nevelési Egyesület
  • Pro Gemmo Alapítvány
  • Informatika a Látássérültekért Alapítvány
  • Gondolkodás Öröme Alapítvány
  • Szociális Innováció Alapítvány

A vállalkozások energiahatékonyabb és így gazdaságosabb működését segítő platform, a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett készségfejlesztő program vagy a környezetünkben szükséges zöldfelület méretét meghatározó alkalmazás is díjazott lett a megmérettetésen.

Az Invitech Solutions tavaly októberben írta ki innovációs pályázatát, ismételten meghirdetve az Invitech InnoMax Díjat. A 2009-ben alapított díjra ez alkalommal két kategóriában – Business és Nonprofit – lehetett nevezni. Ezúttal is több mint száz nevezés érkezett, ami részben annak köszönhető, hogy vannak cégek és szervezetek, akik már kifejezetten erre a pályázatra időzítik legújabb fejlesztésüket.

Az infokommunikációs vállalat a szakmai támogatáson felül, pályázatonként 500 ezer és 2 millió forint közötti összeggel jutalmazta a nyerteseket.


Solymár Károly Balázs és David Blunck a díjátadón

„Öröm látni, hogy egyre több hazai cég és szervezet fedezi fel saját üzleti eredményességében a korszerű informatika kulcsszerepét. A Business kategóriában számos olyan üzletileg és társadalmilag is hasznos elképzeléssel találkoztunk, melyek komoly perspektívával rendelkeznek. A Nonprofit pályázatok esetében szintén olyan célkitűzések mellé állhattunk oda, amelyek egyértelműen a jövő kihívásai felé fordulnak, ilyen a fenntarthatóság, a környezettudatosság erősítése, valamint a fiatalok tudás- és készségfejlesztése” – mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár (NFM), aki idén már második alkalommal vett részt a szakmai zsűri munkájában.

„Mindkét kategóriában számos támogatásra érdemes pályázat futott be. Ez is azt mutatja, hogy az InnoMax Díj nagy lökést tud adni azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek az információs technológia révén teszik jobbá mindennapjainkat. A díj küldetése pontosan ez: elősegíteni, hogy minél szélesebb körben, és minél több ember számára váljanak elérhetővé az informatika által nyújtott előnyök. Hiszünk az informatika jövőformáló erejében, ezért dolgozunk, és ezért visszük tovább az InnoMax Díjat is” – nyilatkozta a díjátadón David Blunck, az Invitel Csoport vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik