Üzleti tippek

Mennyire vadásszuk az ingyen wifit?

Az okostelefonok elterjedésével látványosan átalakultak a netezési szokások. Az Invitel épp ezért egy újabb felmérésében a vezeték nélküli internetezést kutatja.

Szokott nyilvános wifihez csatlakozni, vagy inkább a mobilinternetet választja? Privát adatokat is megtekint az ismeretlen hálózatokon? Hogyan gondoskodik az otthoni internet-hozzáférés biztonságáról? A többi között ezeket a témákat is vizsgálja a távközlési cég legújabb online kutatása.

A mostantól elérhető kérdőívet itt töltheti ki.

A felmérés a magyar internetezési szokások jellegzetességeit térképezi fel, különös tekintettel a biztonsági szempontokra. Az Invitel azért is indította útjára a kutatást, mert a Nielsen közönségmérése szerint a 18-49 éves korosztályban ma már szinte mindenki (84%) rendelkezik okostelefonnal. Ennek köszönhetően pedig jelentősen átalakultak a netezési szokások. Van, aki a wifire esküszik, és van, aki a mobilinternetet részesíti előnyben, azonban bármelyik megoldást is választjuk, a biztonságos netezéshez elengedhetetlen a körültekintő, tudatos használat.

Folyamatos hálózatfejlesztések és kutatások

Az Invitel az elmúlt négy évben szolgáltatási területén megduplázta a korszerű hálózattal ellátott otthonok számát, és a következő egy évben mintegy 200 ezer új háztartás számára teszi elérhetővé a nagy sávszélességű internetszolgáltatást.

A távközlési cég szerint azonban nemcsak a technológiai modernizáció fontos, hanem a felhasználók edukációja és a biztonsági szempontok figyelembe vétele is. Éppen ezért bízik abban a vállalat, hogy legújabb kutatásával még inkább megismerheti a magyar internetező közösség szokásait, és ennek köszönhetően tovább támogathatja a tudatos internethasználat terjedését.

A szolgáltató már eddig is számos alkalommal kérdezte a magyarokat webes szokásaikról. Korábban például kutatást készítettek a kisvállalkozók internethasználatáról és a sportrajongók viselkedéséről a közösségi médiában. Emellett folyamatosan támogatják a biztonságos böngészést – a többi közt emiatt is indították el pár éve a NetBarát blogot.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik