Üzleti tippek

Betiltatnák a tűzijátékot a briteknél

Mi lenne Budapesten, ha itt akarná valaki betiltani a tűzijátékot a kutyák miatt?

Petíciót indítottak a briteknél, hogy tiltsák már be végre az összes tűzijátékot. Arra hivatkoznak a már 2000 aláíróval rendelkező petíció indítói, hogy a pirotechnika riadalmat, stresszt, szorongást okoz sok embernek meg állatnak – írja a brit Metro.

Az aláírásgyűjtés célja az lenne leginkább, hogy a belügy tegyen meg mindent a tűzijátékok használatának minimalizálásáért. Tízezer aláírásra lesz szükség ahhoz, hogy a kormány válaszoljon, 100 ezernél pedig a parlamentnek is vitáznia kell az ügyről.

A Metro emlékeztet, tavaly egy hasonló aláírásgyűjtés 168 160-ig pörgött.

Akkor a brit parlamentnek csak egy kurta vitára futotta, amit Jó Johnson gazdasági miniszter azzal zárt le, hogy a jelenlegi törvények jól működnek, nincs szükség tiltásra.

Az állatvédő brit szervezet, az RSPCA álláspontja szerint rendkívül megrémíti az állatokat a tűzijáték zaja, a kutyák 45 százaléka retteg tőle a kutatásaik szerint. Amúgy azt javasolják, ha tűzijáték van, ne hagyjuk egyedül a kutyát és biztosítsunk neki egy rejtekhelyet, akár, egy nagyobb dobozt, hogy biztonságban érezze magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik