Üzleti tippek

Az Invitelnél is elérhető a kedvező árú internet

24.hu
24.hu

2017. 08. 24. 15:38

A távközlési társaság is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, és a vállalat további lépéseket is tesz a digitalizáció terjedéséért.
Korábban a témában:

A Digitális Jólét Program részéről Krahl Eszter, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és David Blunck, az Invitel Csoport vezérigazgatója a napokban megállapodást írt alá a Digitális Jólét Alapcsomag védjegyének használatáról, így mostantól az Invitelnél is elérhető a kedvező árú internetszolgáltatás.

A Digitális Jólét Alapcsomag (DJA) kedvezményes szolgáltatást kínál azoknak, akik alacsony havidíjú vezetékes internetszolgáltatást szeretnének otthonukba, azonban anyagi helyzetük miatt eddig erre nem volt lehetőségük.

Az Invitel Digitális Jólét Alapcsomagja a cégnél azonos tartalommal elérhető internetcsomagnál 20 százalékkal kerül kevesebbe a megállapodásban meghatározott 15%-os minimumhatár helyett. A szolgáltató ezzel is arra szeretné ösztönözni a háztartásokat, hogy minél többen éljenek a programhoz való csatlakozás lehetőségével.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az aláírás előtti sajtótájékoztató alkalmával elmondta: „a program legfontosabb célkitűzése, hogy minden polgár a digitalizáció nyertesévé váljon. Annak érdekében, hogy az anyagi erőforrások hiánya egyetlen magyar polgárt se zárjon ki a digitális világban való részvételből adócsökkentéssel, a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszünk segíteni. Az áfacsökkentésnek és a DJA-nak köszönhetően 2017-ben mintegy 20-25%-kal olcsóbban juthatnak internet-előfizetéshez a polgárok. A szolgáltatók számára másfél hónappal ezelőtt nyílt meg a pályázati lehetőség a DJA állami védjegyhasználatára, és a szerződésben vállaltak szerint 45 napjuk lenne arra, hogy a kínálatukban is megjelenítsék ezt az alapcsomagot, de minden szolgáltatónál szinte azonnal megjelenik a kínálatban ez a rendkívül olcsó, de korszerű internetelérést kínáló csomag”.

Budapest, 2017. augusztus 22.
Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos beszél az Invitel és a Digitális Jólét Program sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztériumban 2017. augusztus 22-én. Az Invitel  telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális Jólét Alapcsomag; a védjegy használatáról ezen a napon írtak alá  megállapodást.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Fotó: MTI / Mohai Balázs

Megduplázták a gyors internettel ellátott háztartások számát

A Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével az Invitel célja, hogy támogassa az internet terjedését. A távközlési cég törekszik arra, hogy minél több felhasználót juttasson hozzá jó minőségű internetszolgáltatáshoz – az elmúlt négy évben szolgáltatási területén megduplázta a gyors internettel ellátott otthonok számát.

Az Invitel emellett a Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében tavaly ősszel átadta az ország első, megvalósult SZIP-fejlesztését Óföldeákon, majd 2017-ben folytatva a sort, Öcs községben is elkészült a modern internethálózat és Szegeden is elindultak az átadások.

A vállalat eddigi fejlesztései mellett a következő egy évben mintegy 200 ezer háztartás számára teszi elérhetővé a nagy sávszélességű internetszolgáltatást. A kiépítés költségének egy része uniós és kormányzati támogatásból, másik része pedig saját erőforrásból valósul meg.

„Az Invitel minden lehetőséget megragad szolgáltatásai fejlesztésére. Számunkra azonban nemcsak a technológiai modernizáció a fontos. Célunk, hogy támogatást nyújtsunk ahhoz, hogy minél többen ki tudják használni a nagysebességű internet által nyújtott előnyöket. Oktatási programokat dolgozunk ki, hogy tudjunk segíteni. Örömmel csatlakoztunk a Digitális Jólét Programhoz, mert hiszünk abban, hogy a digitalizáció hosszú távon hozzájárul a lakosság életminőségének javulásához, a vállalkozások versenyképességének növeléséhez, végső soron a teljes magyar gazdaság fejlődéséhez” – fogalmazott David Blunck, az Invitel Csoport vezérigazgatója.

Budapest, 2017. augusztus 22.
David Blunck, az Invitel csoport vezérigazgatója beszél az Invitel és a Digitális Jólét Program sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztériumban 2017. augusztus 22-én. Az Invitel  telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális Jólét Alapcsomag; a védjegy használatáról ezen a napon írtak alá megállapodást.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Fotó: MTI / Mohai Balázs

A társaság szerint a Digitális Jólét Program egyik legfontosabb eleme az oktatás. A felhasználók igénylik az újdonságok alapoktól induló bemutatását, és az olyan hasznos, praktikus információkat, amelyekkel bővíthetik az ismereteiket. A távközlési cég ezért edukációs programja keretében képzéseket tart diákoknak és felnőtteknek egyaránt, valamint tájékoztató anyagokkal támogatja a digitális fejlődést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.